23948sdkhjf

Investorer flokkes om nye butiksbyggerier: Stort Århus-projekt udsolgt på få dage

Det gik hurtigt, da projektudbyderen Blue Capital lancerede sit ejendomsprojekt nummer 83 i form af en renoveret og udvidet butiksejendom til 78,5 mio. kr. i bydelen Tilst nordvest for Aarhus midtby.

- Projektet blev udsolgt i løbet af kun få dage – og kun få uger efter, at vi udbød to mindre projekter med nybyggede butiksejendomme i Thisted og Kalundborg på tilsammen knap 80 mio. kr. De blev også udsolgt meget hurtigt, siger Martin Kibsgaard Jensen, adm. direktør i Blue Capital.

Sidstnævnte projekt er byggeriet af et varehus til Elgiganten, som blev udsolgt på lidt over et døgn.

Han mener, at investorer ser ejendomsmarkedet som en bedre langsigtet investering end eksempelvis aktier.

- Den store interesse afspejler, at erhvervsejendomme stadig appellerer til mange langsigtede investorer, ikke mindst i en tid med den højeste inflation i årtier og med store kursfald på aktiebørserne, vurderer han.

Stor efterspørgsel efter lokaler

Tomgangen for butikslokaler ligger herhjemme på det laveste niveau i 12 år ifølge Ejendomstorvet.dk, ejendomsmæglernes fælles portal for erhvervslokaler – selv om det lange coronaforløb øgede nethandlen.

Siden etableringen i 2010 har Blue Capital udbudt projekter for næsten 3 mia. kr., typisk med nybyggede ejendomme med et eller flere butikslejemål med uopsigelige lejekontrakter på 10-15 år og med lejeregulering i takt med inflationen. Porteføljen er bred - fra små discountsupermarkeder til store varehusbygninger.

Projektet i Tilst omfatter en ejendom i et område med en række store butikker. Ejendommen blev opført i 2014 og husede først et Silvan-byggemarked. Silvan flyttede dog fra området, og nu bliver bygningen udvidet og får et areal på lidt over 4.000 kvadratmeter. 

De mange kvadratmeter bliver fordelt mellem Fitness World, lavprisbyggemarkedet Jem & Fix, der blandt andet får drive-in-faciliteter, og Rigtig Kaffe, en af landets største forhandlere af espressomaskiner. 

Udvidelsen bliver gennemført af bygningens hidtidige ejer, Kolding-entreprenøren Aaskov Udvikling, der bevarer en ejerandel på 10 procent i den nye, udbyggede ejendom.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094