23948sdkhjf

Boliger og biograf – Nrep renoverer aarhusiansk indkøbscenter for en halv milliard

Ejendomskoncernen Nrep lægger an til en mere end 500 mio. kr. dyr overhaling og udbygning af Viby Centret i det sydlige Aarhus. Det skriver Børsen.

– Viby Centret er et stort projekt, for vi øger arealerne med 25.000 kvm for at skabe spiseområder samt arealer til aktiviteter og boliger. Det skal gøre centret til en større del af borgernes hverdag frem for kun at være et sted, hvor man tager hen for at shoppe, siger Rasmus Meyhoff, udviklingsdirektør i Nrep, til Børsen.

I juni tog selskabet et vigtigt skridt mod ombygningen, der vil tilføje en biograf, grønne taghaver, madområde og ikke mindst 325 lejligheder, ved at ansøge Aarhus Kommune om en ny lokalplan.

Viby Centret blev opført fra 1966 og åbnede i 1970. Centret blev overdækket i forbindelse med en omfattende renovering i 1991 og er siden løbende blevet opdateret. I dag dækker det cirka 19.000 kvm.

Dialog med kommunen

I forbindelse med, at Nrep i juni ansøgte kommunen om en ny lokalplan, fortalte Rasmus Meyhoff mere om udvidelsesplanerne til det ultralokale medie Viby-Stavtrup Liv.

Dengang lød planen, at udvidelsen skal ske mod Skanderborgvej mod sydøst, mod Viby Ringvej mod sydvest og mod Stenkildevej mod nordøst.

Karréer med boliger skal ifølge planen opføres på den sydøstlige side af Viby Centret.

– Vi arbejder lige nu med konkrete planer for, hvordan vi på de matrikler, vi disponerer over, kan lave fortætning – selvfølgelig med hensyntagen til, hvordan den generelle oplevelse af helheden i området er. Så vi er lige nu i dialog med kommunen om, hvordan vi vil gøre det, sagde Rasmus Meyhoff til Viby-StavtrupLiv.

Han bragte også muligheden for microliving-boliger, hvor pladsen er udnyttet optimalt, på banen som en mulighed for de kommende boliger.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11