23948sdkhjf

Dagrofa tager større risiko for at få flere købmænd: Åbner 10 franchisebutikker

Den første Spar-butik drevet på franchisebasis er allerede åbnet, og der er gjort klar til op til ti butikker af slagsen over de næste to år. Med det nye koncept vil Dagrofa skaffe flere købmænd til Spar-kæden. Dagligvarehandlen mangler nemlig - ligesom de fleste andre brancher - desperat arbejdskraft. 

- Med franchisemodellen åbner vi op for, at flere købmandstalenter har muligheden for at drive deres egen butik, fordi Dagrofa tager en større del af den økonomiske risiko. Med franchisemodellen vil Spar-kæden også være ansvarlige for en større del af regnskabet, så købmanden kan koncentrere sig om sin butik, sine kunder og lokalsamfundet. Det er vigtigt for os at holde fast i, at købmanden kan tilpasse sin butik til nærområdet, så selvom man er franchisetager har man stadig stor frihed, siger Spar-direktør Esben Keller og tilføjer: 

- Vi vil gerne tiltrække de dygtigste købmænd, og så er det ikke økonomien, der skal stå i vejen for dem.

Franchisekonceptet er især målrettet tidligere elever, som med franchisemodellen kan nøjes med at skyde en kapital på 250.000 ind i stedet for de millionsummer, det kan koste at bygge en ny butik. Desuden står Spar klar i kulissen og holder hånden under franchisetageren.

- Vi har lagt en fast grundløn ind i forretningsmodellen, så man står økonomisk mere sikkert. Derudover beholder købmanden hele overskuddet selv. Spar-kædens bagland supporterer købmanden i den daglige drift, og hjælper med at tilpasse omkostninger og skabe overskud på toplinjen, men eftersom det er købmanden, der gør benarbejdet, skal han selvfølgelig også høste fortjenesten, fortæller kædedirektøren.

Planen er at åbne yderligere to Spar-butikker med franchisekonceptet i år, og ti i løbet af Dagrofas strategiperiode, som løber to år endnu.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125