23948sdkhjf

Trailerfirma tjener millioner på deleøkonomi

Freetrailer har leveret det bedste årsregnskab i selskabets 18-årige historie. Ambitionen for det kommende år er at runde en million udlejninger

Freetrailer Group, der samarbejder med en lang række butikskæder om lån af trailere, har netop offentliggjort selskabets bedste regnskab nogensinde. 

Omsætningen landede på 62,5 mio. kr., hvilket er en stigning på 21 pct. i forhold til året før. Resultatet før skat voksede med 77 pct. til 10,6 mio. kr. 

- Jeg synes faktisk, at antallet af udlejningsprodukter er et godt målepunkt for vores resultat. Væksten i udlejningerne, kombineret med en høj udnyttelsesgrad af vores udlejningsprodukter, viser med stor tydelighed, at vi har formået at skabe et koncept og brand, der skaber værdi hos vores partnere og for deres kunder, udtaler Philip Filipsen, direktør for Freetrailer.

Antallet af trailerudlejninger slog også rekord. I regnskabsperioden havde Freetrailer mere end 770.000 udlejninger, hvilket er en stigning på 26 pct. i forhold til året før, og det samlede antal trailere er nu øget med over 30 pct. til 2.801 trailere. Tidligere i år oplyste elektronikkæden Power, at man ville udvide trailerflåden.

Magisk milepæl i sigte

Resultatet giver ifølge Philip Filipsen en tro på, at man allerede i næste regnskabsår kan runde en million udlejninger.

- Siden jeg startede som direktør for Freetrailer, har jeg set frem til, at vi runder det nærmest magiske tal med en million udlejninger på bare et år. Helt ærligt havde jeg troet, at det lå noget længere ude i fremtiden, men jeg mener bestemt, at det er realistisk allerede i det kommende år, siger han og forklarer, hvorfor han tror, at målet nås før forventet:

- Gennem de seneste mange år er vores teknologiske selvbetjeningsplatform blevet nemmere og mere enkel at anvende, og det koncept har både partnere og brugerne på tværs af landegrænser taget rigtig godt imod. Med fokus på deleøkonomi og tilgængelighed tapper vi ind i en populær tidsånd, og det gør os i stand til fortsat at kunne kommercialisere på produktporteføljen i Danmark, Sverige, Norge og Tyskland.

Fortsætter voldsomt vækstridt

Omsætningen i dette regnskabsår forventes at stige med omkring 35 pct. til 83 - 85 mio. kr., og resultatet af den primære drift ventes at stige til et niveau i størrelsesordenen af 16 - 17 mio. kr. Samtidig er målet, at antallet af udlejningsprodukter skal stige med godt 1.000 enheder. 

Markant international vækst står også på dagsordenen hos selskabet, som opererer i hele Skandinavien og Tyskland.

- Potentialet for at udvide forretningen indenfor den eksisterende partnerportefølje har aldrig været større, og det har vi tænkt os at udnytte til fulde. Især Tyskland er blevet styrket gennem året, og markedspotentialet her forventer vi, er 20.000 udlejningsprodukter, siger Philip Filipsen.

- Vores langsigtede forventning er en samlet markedsposition på 6.800 udlejningsprodukter med i alt 1.600.000 udlejninger ved udgangen af regnskabsåret 2024/25. Dette vil sikre Freetrailer en omsætning i størrelsesordenen omkring 150 mio. kr., slutter han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094