23948sdkhjf

30 år i Jysk: Bo Viktor Andersen er gået fra sælger til landechef for Danmark

Onsdag fejrer Bo Viktor Andersen, der er landechef for Jysk i Danmark, 30-års jubilæum efter at have kravlet op ad det meste af karrierestigen

Karrieren begyndte som sælger i en tøjbutik. I dag, 30 år senere, står Bo Viktor Andersen i spidsen for den overordnede strategi for salg af alt til boligen i Jysks 110 butikker i Danmark.

- Det er sindssygt vildt, at jeg har været i Jysk i 30 år. Det er slet ikke til at forstå, lyder det fra 30-års-jubilaren, der har sin daglige gang på Jysks hovedkontor i Brabrand ved Århus. Når han da ikke er på farten, som han ofte er.

- Hvis jeg er færdig med skrivebordsarbejdet, sidder jeg altså ikke bare og stirrer ind i skærmen. Så kører jeg ud og besøger nogle butikker og snakker med medarbejderne om, hvordan det går. Med over 100 butikker er der altid noget, der kan forbedres, siger Bo Viktor Andersen.

Da han kom til Jysk i 1992, var der ikke nær så mange butikker. Men det kom der løbende, og den rivende udvikling er noget af det, der har holdt Bo Viktor Andersen i virksomheden.

- Fra første dag i Jysk blev jeg bare bidt af at sælge en masse varer og åbne nye butikker. Jeg tænkte egentlig, det bare skulle være midlertidigt, indtil jeg fandt ud af, hvad jeg ville. Men jeg er blevet hængende, og det er jeg både glad for og stolt over, for Jysk har udviklet sig helt vildt i de 30 år, så vi i dag er en toptunet og professionel virksomhed, siger han.

Ansøgning på cigaretpakke

Den første Jysk-butik, Bo Viktor Andersen arbejdede i, lå i Vejle. Derefter fik han som butikschef sin egen butik i Esbjerg, inden han skrev sin ansøgning til at blive distriktschef på en cigaretpakke, han afleverede til Lars Larsen. Svaret var, at han ikke kunne blive distriktschef, før han havde haft ansvar for en butik i København.

Blå bog - Bo Viktor Andersen

Født i 1970

Bor i Vejle med sin kone, som han har kendt i 30 år

Har tre børn på 21, 17 og 13 år

Spiller golf i fritiden og holder sig generelt i god form

Derfor gik turen til Amager, hvor Bo Viktor Andersen var et stykke tid, inden han som distriktschef fik ansvaret for butikkerne i Nordsjælland. Da Lars Larsens søster stoppede som distriktschef for Midtjylland, vendte Bo Viktor Andersen tilbage til Jylland og overtog det job, indtil han blev regionschef for hele Jylland og Fyn.

I 2007 stod han på en golfbane, da Mikael Nielsen ringede, som dengang havde og fortsat har det internationale ansvar for alle Jysks egne butikker. Da den danske landechef netop var stoppet, fik Bo Viktor Andersen buddet om midlertidigt at overtage.

- Efter sommeren blev jeg permanent landechef, lige inden finanskrisen ramte. Det blev en gamechanger og betød, at vi skulle agere på en helt anden måde end tidligere. Der skulle spares på det ene og det andet, men det var sikkert sundt nok at få kigget på, om vi kunne gøre noget mere smart. Det hele var gået så stærkt, og vi havde haft stor succes, men det udfordrede finanskrisen selvfølgelig, siger Bo Viktor Andersen, der også har 15-års jubilæum som landechef i år.

Vigtigt at hygge sig

Sparsommeligheden var dog ikke noget helt nyt i Jysk, for Lars Larsen var ifølge Bo Viktor Andersen også kendt for at passe godt på pengene.

- Jeg kan huske, jeg engang sad som distriktschef og gennemgik mine butikker med Lars Larsen. En af medarbejderne havde gjort det godt, og jeg foreslog, hun skulle have 500 kroner mere om måneden. Det brugte han noget tid på at tænke over. Til sidst lykkedes det, men det var ikke bare noget, man fik foræret, siger Bo Viktor Andersen.

Selvom der aldrig er blevet ødslet med pengene i Jysk, har Bo Viktor Andersen videreført Lars Larsens princip om, at det også er vigtigt at have det sjovt.

- Hvis der skal spares, sørger jeg for, at det ikke går ud over det sociale. Så hellere købe en billigere acrylstander eller helt spare den væk, end at medarbejderne ikke kan gå ud og spise eller tage en fyraftensøl engang imellem. Det bruger jeg en del energi på at lære vores nye medarbejdere, siger han.

Pladsen til både det sjove og det alvorlige gør, at Bo Viktor Andersen håber at være en del af Jysk i mange år fremover.

- Jeg har ingen ambition om at lave noget andet, for jeg er glad, hver dag jeg møder ind på mit job. En del dage går på kontoret med møder og strategier, men mange dage er jeg i butikkerne. Det er stadig spændende og fedt, siger han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.124