23948sdkhjf

Det bliver koldere i Coops butikker

Dagligvaregiganten vil sænke temperaturen i sine 1000 butikker, lagre og kontorer for at bekæmpe elprisstigningerne.

Elregningen står til at stige med en halv milliard kroner i år.

For at begrænse stigningen har Coop besluttet at skrue ned for temperaturen fra 21 til 19 grader i alle koncernens butikker og på sit servicekontor i Albertslund, lyder det i en pressemeddelelse.

- Som alle andre er vi hårdt ramt af de stigende priser på strøm. Med over 1000 butikker, lagre og kontorer forventer vi, at vores samlede elregning i Coop familien stiger med op til 500 millioner kr. i år. Det er ikke penge, vi alle kan lægge på prisen på varerne. Derfor er vi nødt til at gøre noget markant for at spare, siger Allan Kristoffersen, der er koncerndirektør i Coop.

Tiltaget kommer i forlængelse af, at Coop i de seneste uger har fjernet over 2000 kølere i butikkerne.

Siden 2016 har dagligvaregiganten reduceret energiforbruget med omkring 20 procent. For at sætte yderligere tryk på denne udvikling, har Coop samlet en intern gruppe, der skal komme med flere forslag til at reducere energiforbruget i alle dele af virksomheden.

- Vi har nedsat en tværgående arbejdsgruppe med repræsentanter fra butikker og servicekontor, som skal komme med et katalog af andre ideer til at reducere energiforbruget. Forslaget om temperatur-reduktionen kommer herfra og vil medføre en besparelse på 5-6 millioner kr. for koncernen, siger energichef Nicki Pagh Børgesen.

Coop har desuden planer om at reducere 75 procent af klimaaftrykket i 2025.

Læs mere om: Coop
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.204