23948sdkhjf

Avisers stikprøve: Ulovlige, børnevenlige cigaretter er lette at få fat i

Avisen Danmarks reportere er gået på gaden og ind i kiosker for at spørge, om de kunne købe såkaldte puff bars - nikotinholdige e-cigaretter der kan fås med smag af blandt andet Red Bull, mango og cola. 

Det viste sig, at de var ret nemme at få fat i - selvom de er ulovlige. I fem af de elleve byer, som Avisen Danmark besøgte, lykkedes det uden videre at købe puff bars i kiosker og slikbutikker. Flere medier har berettet om, at cigaretterne var tilgængelige via sociale medier, men det er nyt, at de også kan købes i butikker. Sikkerhedsstyrelsen, der fører kontrol med salget både online og i fysiske butikker, vil i den kommende tid intensivere kontrollen med puff bars, der stadig er et relativt nyt fænomen.

- Kontrol alene kan ikke stoppe det her. Det kræver en bredspektret indsats. Salget er eksploderende. Vi har brug for alle de tiltag, som blev aftalt på det seneste møde med ministeren. At forskellige afdelinger arbejder sammen om at stoppe det, og at forældrene hjælper og sørger for, at børn ved, at det er skadeligt for dem, siger Lone Brose, udviklingschef for Sikkerhedsstyrelsens e-cigaret- og tobaksafdeling, til Avisen Danmark

I Danmark blev det 1. april 2022 ulovligt at sælge e-cigaretter med andre smagsvarianter end tobak eller mentol. Bliver man taget i at sælge dem, venter der en minimumsbødestraf på 10.000 kroner for første gang, 20.000 for anden gang og 40.000 for tredje gang. Køb er dog ikke ulovligt.

Ifølge Sundhedsstyrelsen bruger mere end 30 procent af børn og unge tobaks- og nikotinprodukter som cigaretter, snus og puff bars, og bekymringen er, at de sødt duftende puff bars med børnevenlige smagsstoffer vil føre til flere rygere af almindelige cigaretter.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nye tal viser, hvad butikstyvene stjæler: Særligt én varegruppe stikker ud
PriceRunner: Sådan runder Cyber Monday tilbudsræset af
Discountkæde tester nyt område i nye butikker
Ny direktør for DSK: Han skal overtage efter John Wagner
Nets: Dette lærte vi af årets Black Friday
Andre Nordiske Medier
Food Supply DK
Leder IDAG
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.093