23948sdkhjf

I dag åbner første Basalt: - Vi ser nok ind i det dårligste driftsresultat i 10 år

Klokken 8:00 i dag åbnede den første af i alt 10 planlagte Basalt-butikker. Butikken på Amager vil have et bredt udvalg af de mest basale dagligvarer, men ingen varer på køl eller frost. Priserne skal i gennemsnit være 15 procent billigere end discountbutikkernes - herunder Salling Groups Netto. Det kommer ikke til at være en guldmine, i hvert fald ikke på kort sigt.

- Vi kommer til at levere væsentligt under resultatet i fjor og formentlig på niveau med det dårligste siden 2012. Vi ser nok ind i det dårligste driftsresultat i 10 år, men vi håber selvfølgelig at redde lidt til julehandlen. Og vi kommer fortsat til at have overskud, siger administrerende direktør i Salling Group, Per Bank, til Finans.

Regnskabet for 2021 viste en omsætning på 66 milliarder kroner og et driftsresultat på 2,9 milliarder kroner. Disse tal regner Per Bank altså ikke med, at Salling Group kan matche i år. Årsagen til pessimismen skyldes stigende energipriser, høj inflation og ændret købsadfærd hos forbrugerne. Samtidig sælger koncernen flere tilbudsvarer og private label-produkter, som ikke giver samme avance som mærkevarer, fortæller Per Bank til Finans.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Julefrokosten bliver dyrere i år
PriceRunner: Interessen for Black Friday er rekordstor
Genbrugsshop droppede Black Friday - men oplevede alligevel markant vækst
Nyt tøjmærke markerer Black Friday: Opfordrer til at købe mere affald
Dansk skomærke går nye veje i tilbudstid: Spar på strømmen - spar på skoene
Andre Nordiske Medier
Food Supply DK
Leder IDAG
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.141