23948sdkhjf

Wagner i opråb over for manglende erhvervspolitik

Landets supermarkeder og købmænd står i en krise sjældent set, og hjælpen dertil er utilstrækkelig ifølge formand for De Samvirkende Købmænd

Med sine mange års erfaring fra købmandsbranchen er John Wanger ikke en hr. hvem-som-helst. 

Han har været øverste mand i hierarkiet i De Samvirkende Købmænd - der er en interesseorganisation for landets 1500 supermarkeder og dagligvarebutikker - i tæt på 30 år. 

Og han er bekymret for de danske købmænd. 

Det fortæller han til finans.dk

- De gange vi har talt om butiksdød før, har vi haft ret. Man kan ikke beskylde mig for at have råbt ulven kommer. Situationen, vi står i nu, er anderledes. Udfordringerne er internationale og derfor svære for danske politikere at håndtere. Det, jeg efterspørger, er en bred politisk indsats for at bringe nogle løsninger af konsekvenserne på bordet, siger John Wanger. 

Selvom Folketinget har vedtaget en række hjælpepakker - blandt andet en såkaldt indefrysningsordning - mener John Wagner dog ikke, at det er tilstrækkeligt. 

Det understøttes af tal fra De Samvirkende Købmænd selv. Ifølge dem vil kun fire procent af de selvejende købmænd tage imod tilbuddet om at få udskudt dele af betalingen for deres elregninger. 

70 procent af købmændene frygter i samme ombæring at måtte dreje nøglen om, hvis ikke der kommer mere hjælp til udefra, viser selvsamme undersøgelse. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078