23948sdkhjf

Perfekt timing redder lille købmand: Sådan slap han for store regninger

Uden at vide det foregreb den lille købmandsbutik udviklingen, og det har resulteret i fornuftig økonomi trods krise

Mens mange kolleger i branchen for tiden har overordentligt ondt i maven, så kan købmand Tim Lybæk Vestergaard fra Din Købmand i Agger sove roligt om natten.

Den lille købmandsbutik ved Vestkysten blev i februar i år udstyret med solceller, ligesom der er blevet investeret i nye frysere, og det har betydet, at udgiften til elektricitet har været stabil, trods krisetider og skyhøje priser.

- Vi bruger omkring 1200 kWh mindre pr. måned end sidste år, takket være solcellerne, men regningen lyder på stort set det samme, siger Tim Lybæk Vestergaard.

Det er selvfølgelig en lille trøst, medgiver han, og der er da også fokus på andre måder, hvorpå butikken kan spare på strømmen.

- Vi er blevet mere bevidste om forbruget, og har også været nødt til at slukke nogle kølere med øl og sodavand, tilføjer han.

Tim Lybæk Vestergaard tiltrådte stillingen som købmand 1. september 2021, og det har været et begivenhedsrigt år. Selvfølgelig med en energikrise, men også med en rigtig god sommersæson, hvor der har været rigeligt med kunder i forretningen.

- Efter vi skiftede fra Letkøb til Din Købmand 1. februar i år, kan vi se, at kundernes indkøb har ændret sig. Det er ikke kun de klassiske kioskvarer som cigaretter og lottokuponer, de køber, nu er det også mælk og rugbrød, siger købmanden.

Købmandsbutikken nyder godt af stor opbakning fra de lokale, heriblandt en skare af frivillige, der kommer og hjælper til i butikken med at sætte varer på plads.

- Især har vi travlt om onsdagen, hvor de fleste varer kommer, så der er en del frivillige hernede. Det er altid hyggeligt, og det er rart at opleve det fællesskab, siger Tim Lybæk Vestergaard.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Stor sportskæde lukker otte butikker
Sengespecialisten tilbage i rødt efter opkøb
Aarhusiansk erhvervsmand investerer i cykelhjelme
400.000 gæster på én dag
Nye tal viser, hvad butikstyvene stjæler: Særligt én varegruppe stikker ud
Giver ikke op så let: På denne ø skal købmanden bare overleve
Andre Nordiske Medier
Food Supply DK
Leder IDAG
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.141