23948sdkhjf

Nyt tøjmærke markerer Black Friday: Opfordrer til at købe mere affald

I morgen fredag er det  Black Friday - en højtid der indtil for blot nogle år siden var forbeholdt amerikanske supermarkeder og den amerikanske detailhandel. 

Men fænomenet har også indtaget Danmark og den danske detailhandel, som igennem de seneste år har taget konceptet mere og mere til sig. 

Endda i en sådan grad at man har udvidet antallet af tilbudsdage til flere uger - og i nogle tilfælde en hel måned. 

Mange detailbutikker annoncerer således med tilbud på både Black Friday, Black Week og Black November.

Black Friday, Week, November - udsalget varer længere og længere

Men andre virksomheder er nu begyndt at bruge tilbudshøjtiden til at markere sig med tiltag imod den forbrugskultur, som de mener, at Black Friday-fænomenet har skabt. 

Én af disse er det nystiftede tøjmærke FLAPH. 

Her sælger man tøj til kvinder - men med et helt bestemt budskab. 

- FLAPH er et dansk brand, hvor bæredygtighed er i centrum, for alt hvad vi gør. Vores mission har været klar fra start. Vi vil inspirere forbrugerne til at købe mindre tøj - af bedre kvalitet - og bruge det mere og længere, skriver virksomheden således på deres hjemmeside. 

Bæredygtigheden består blandt andet i genanvendelse af materialer til tøjproduktionen - og derfor har FLAPH i anledningen af Black Friday lanceret deres egen kampagne "Buy More Waste". 

FLAPH, Black Friday

Stifter og CEO i FLAPH, Jesper Tomra Aaen, understreger, at kampagnen er rettet mod netop Black Friday, da det strider mod det, de gerne vil opnå med deres nystartede tøjvirksomhed. 

- Generelt ønsker vi at oplyse forbrugeren omkring de skadelige effekter, der er ved overforbrug og tøjbranchen generelt, hvorfor vi forsøger at udfordre de gængse produktions- og forbrugsmønstre, siger han til RetailNews. 

Jesper Tomra Aaen understreger, at "Buy More Waste"-kampagnen godt nok er afledt af netop Black Friday, men at budskabet gælder hele året, da de gerne vil sætte fokus på overforbrug med deres brand.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094