23948sdkhjf

Giver ikke op så let: På denne ø skal købmanden bare overleve

En andelsforening skal udgøre størstedelen af en redningsplan for at sikre købmandens fortsatte tilstedeværelse på Tunø. 

Fra årsskiftet vil den nuværende forpagter ikke længere være at finde i butikken - og da der ikke har været nogen umiddelbart arvtagere, står den lille ø, der ligger mellem Samsø og Jylland, uden købmandsbutik fra 1. januar. 

Det vil lokalbefolkningen gerne ændre på. 

Det skriver Århus Stiftstidende

- Der er ingen tvivl om, at man ikke kan spinde guld på at forpagte købmandsgården på Tunø, og tidligere købmænd har alle ydet en kæmpe indsats. 

- Men det bliver bestemt ikke nemmere af, at man som ny forpagter altid skal stille med en bankgaranti på cirka 300.000 kroner, før man får nøglen til butikken - fordi man skal overtage sin forgængers varelager samt stille garantier til for eksempel Dagrofa og Tips & Lotto. Den forhindring vil vi nu udrydde ved at danne en andelsforening, forklarer Kim Anker Hansen, der er næstformand i Tunø Fonden. 

Det er netop Fonden, der ejer Tunø Købmandsgård - og som altså står uden ejer fra årsskiftet. 

Det er stigende energipriser samt en fortsat stigende fraflytning fra Tunø, der har medvirket til, at øens eneste købmandsbutik ikke kan løbe rundt for den snart tidligere forpagter, Jette Agerholm. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094