23948sdkhjf

Hver 10. butik drejer nøglen

Siden 2009 er hver 10. dagligvarebutik i Sønderjylland forsvundet. Og det er langt flere end i resten af landet, viser en ny analyse.
I Sønderjylland er hver 10. dagligvarebutik lukket siden 2009, hvilket langt overstiger tendensen i resten af landet. Det viser nye tal fra analysebureauet Retail Institute Scandinavia, skriver EPN.

Til sammenligning er der ikke forsvundet dagligvarebutikker i Storkøbenhavn og ser man på landsplan er det blot 2 pct. af det samlede antal butikker, som er lukket inden for de seneste tre år.

Udviklingen skyldes afgifterne, vurderer én ekspert og flere butikker vil forsvinde fra yderområderne, lyder en andens vurdering.

- Grænsehandlen spreder sig til nye forbrugere og nye varer. Det er sandsynligt, at vi vil se flere butikker lukke, siger direktør Henning Bahr fra Retail Institute Scandinavia til EPN.

Omsætningen i de sønderjyske dagligvarebutikker er faldet 4 pct. siden 2009, mens den er steget 3 pct. på landsplan og Organisationen De Samvirkende Købmænd (DSK), der har bestilt statistikken fra Retail Institute Scandinavia, ønsker politikerne nu forstår budskabet om et opgør med den omstridte fedt- og sukkerafgift.

- Vi taber arbejdspladser på det. Det betyder også, at man kan skabe arbejdspladser ved at fjerne eller sænke afgifterne, siger underdirektør Claus Bøgelund fra De Samvirkende Købmænd i en kommentar til undersøgelsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063