23948sdkhjf

Matas slog rekord for julesalg: Men butikker i små byer lider

Topchef i Matas kalder 2022 en kamp med "tyngdekraften" i form af inflation og stigende energipriser

Køerne med julehandlende har aldrig været længere i Matas, end de var ved den netop overstående julehandel. Det oplyser kæden i en kvartalsopdatering for de sidste tre måneder af 2022.

- Julesæsonen skinnede lyst og klart i Matas. Vi havde et rekordstort antal kunder, fastholdte vores kundetilfredshed, og vi sluttede sæsonen med vores største 23. december nogensinde, skriver topchef Gregers Wedell-Wedellsborg i opdateringen.

Under julemagien gemmer der sig dog også en historie om de ændringer i salget, som Matas oplever i disse år.

Mens salget online steg med 15 procent til omkring 400 millioner kroner, faldt salget i de fysiske butikker med tre procent til lige under 970 millioner kroner.

Det er ifølge Matas særligt de fysiske butikker i de mindre byer, der har det svært.

Samlet set oplevede Matas en lille stigning på lidt over en procent i omsætningen i årets tre sidste måneder.

Selv om det kan lyde som stilstand, har 2022 ifølge Gregers Wedell-Wedellsborg været alt andet end stille.

- Tallene bekræfter vores vækststrategi. Generelt har 2022 handlet om at slås med tyngdekraften, siger han i opdateringen.

- Vi sammenligner med et exceptionelt forbrugsboom sidste år. I 2022 har stigende priser og energiregninger dæmpet den generelle forbrugertillid og købekraft.

Samtidig med kvartalsopdateringen har Matas taget toppen af sine forventninger til, hvor meget omsætningen skal vokse i hele regnskabsåret.

Matas kører nemlig med et såkaldt skævt regnskabsår. Det betyder, at de starter og slutter deres regnskabsår 1. april. Dermed udestår der stadig et kvartal, før et årsregnskab præsenteres.

/ritzau/

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094