23948sdkhjf

December bedre end november: Dog stadig mange konkurser i handelsbranchen

Kreditoplysningsbureauet Creditsafe holder jævnligt øje med antallet af konkurser i de forskellige brancher i Danmark. 

I november slog antallet af konkurser rekord med i alt 985 af slagsen - men i december er antallet af konkurser trods alt faldet. 

Helt præcist 400 konkurser har bureauet registreret i december måned fordelt på alle brancher - og særligt bygge- og handelsbranchen fører an. 

Således står de to brancher sammenlagt for over halvdelen af de 400 konkurser, skriver Creditsafe i en pressemeddelelse. 

Omregnet til fuldtidsstillinger svarer de 400 konkurser til 1073 ansættelser, tilføjer Creditsafe. 

- 2022 lukkede med den højeste konkursaktivitet siden 2010, og selvom december lå pænt med få konkurser sammenlignet med årets øvrige måneder (blot 400 mod f.eks. 985 i rekordmåneden november), kigger vi ind i et stærkt udfordrende forår, siger Morten Kofoed-Larsen, der er landechef for Creditsafe.

Han ligger dog inde med en vis portion optimisme stadig i sit fremblik mod 2023. 

- I det nye år ser vi inflationen dykke og priserne på gas og olie tilbage i et mere normalt niveau samtidig med at vi fortsat har høj beskæftigelse. Det er lodder i den positive vægtskål og vi vil se, at virksomheder med et sundt cashflow har chancen for at ride stormen af, mens andre knap så solide vil bukke under, siger han. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094