23948sdkhjf

Lars Larsen Group tager milliarddyk på bundlinjen

Mens toplinjen i fjor er fortsat op hos Lars Larsen Group, har tab på investeringer resulteret i milliardstor tilbagegang på bunden.

Det afslører en pressemeddelelse fra koncernen bag Jysk, der torsdag har offentliggjort nøgletallene for 2021/22.

Med en vækst på 12 pct. voksede koncernens omsætning til rekordhøje 44 mia. kr., mens resultatet før skat landede på 4,3 mia. mod de 6,5 mia. kr., der blev tjent i 2020/21. Ikke desto mindre er der tale om det næsthøjeste resultat i Lars Larsen Groups historie. 

Ny struktur

Ifølge koncernen skal årsagen til tilbagegangen findes i den del af forretningen, der beskæftiger sig med investeringer. Sammen med offentliggørelsen af årets resultat har Lars Larsen Group nemlig også løftet sløret for en ny forretningsstruktur, der har til formål at skabe flere synergier på tværs af koncernen, og det betyder, at virksomheder og aktiviteter fremover bliver opdelt i forretningsområderne Lars Larsen Group Retail og Lars Larsen Group Investments.

Mens omsætningen i Lars Larsen Group Retail steg med 12 pct. til 40,4 mia. kr., og resultat før skat blev på 4,5 mia., udviklede investeringsforretningen sig stik modsat. Mens 2020/21 var et regnskabsår med klar medvind for Lars Larsen Group Investments, havde de globale ifølge udfordringer den omvendte effekt i 2021/22. Resultat før skat for Lars Larsen Group Investments gav således et underskud på 243 mio. kr.

– Treenigheden af ​​Ruslands invasion af Ukraine, den økonomiske krise og klimaudfordringerne har forårsaget global markedsvolatilitet og usikkerhed, som ingen af ​​os har stået over for før, og det har også haft enorme personlige konsekvenser for mange af vores kolleger, siger koncernchef Jesper Lund.

– Gennem alt dette har det været afgørende for os at holde fast i vores værdier og vores langsigtede strategi med fokus på håndværk, ansvarlighed og vækst. Med de forhold, der har præget det seneste regnskabsår, er resultatet både tilfredsstillende og et, som alle medarbejdere kan være stolte af, fortsætter han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078