23948sdkhjf

Discountkæde i fremstød: Drop momsen på disse fødevarer - og få mærkbare resultater

I en fælles henvendelse med Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Diabetesforeningen kommer Coop 365discount nu med et opråb til Danmarks fødevareminister, Jacob Jensen: Sænk momsen på frugt og grønt - og oplev et forøget salg af frugt og grønt blandt danskerne. 

- Vi kæmper alle for at gøre de sunde varer lettere tilgængelige for flere danskere. En lavere moms på frugt og grønt er en meget enkel måde at gøre det på. Effekten vil være stor, provenutabet beskedent. Vores forsøg viser, at der vil komme et markant større salg af de sunde varer, siger direktør for Coop 365discount, Thomas Nielsen, i en pressemeddelelse. 

Discountkæden gennemførte i efteråret sidste år et forsøg i 300 af kædens butikker, hvor man netop sænkede prisen på frugt og grønt med en procentsats, der svarer til momsen - altså 20 procent af varens pris. 

Og det gav en mærkbar stigning i salget af frugt og grønt i de involverede butikker. 

Samtidig lancerede Coop 365discount en underskriftindsamling, som havde til formål at undersøge danskernes holdning til differentieret moms - som i tilfældet med frugt og grønt. 

Det forslag støttede et femcifret antal af danske forbrugere op omkring. 

Det viste resultatet af Coop 365discounts forsøg

  • Salget af grønt steg med 44 procent sammenlignet med den tilsvarende periode året før
  • Salget af frugt steg med 23 procent
  • 14.852 støttede initiativet med lavere moms på frugt og grønt

Kilde: Coop 365discount

Se nøgletal for:
Læs mere om: dagligvarehandel
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.641