23948sdkhjf

Grænsehandelskoncern voksede med trecifret millionbeløb, selvom det var et år "langt fra normalen"

Fleggaard-koncernen tjente sidste år 287 millioner kroner. Det er 50 millioner mere end året før

Fleggaard har set sin samlede forretning vokse i seneste regnskabsår, selv om coronarestriktioner og høje energiomkostninger har forsøgt at spænde ben for koncernen.

Det viser tal for koncernens skæve regnskabsår, der sluttede ved udgangen af september, og som er offentliggjort fredag.

Fleggaard, der blandt andet har butikkerne af samme navn under sig, løftede således både sin omsætning og sit overskud i løbet af regnskabsåret.

Indtjeningen lyder på 287 millioner kroner for året. Det er cirka 50 millioner mere end året før.

Set i lyset af corona og højere energipriser er Jens Klavsen, koncerndirektør i Fleggaard, tilfreds med det endelige resultat.

- Det har igen været et år langt fra "normalen". Der har været begivenheder, som har påvirket os kommercielt, men også på det menneskelige plan, siger han i regnskabet.

- Anden bølge af coronapandemien havde knap sluppet sit tag, før en krig i Europa samt deraf følgende energi- og inflationskrise blev vores nye virkelighed. Det er begivenheder, som har påvirket Fleggaard-koncernen på mange områder – både kommercielt og også på det menneskelige plan i forhold til vores medarbejdere, lyder det.

Koncernen har også Calle-butikkerne og flere andre grossistvirksomheder under sig.

I alt er der blevet omsat for 6,3 milliarder kroner, hvilket er 605 millioner kroner mere end i 2021.

Koncernen har en ambition om, at den samlede forretning skal vokse yderligere i de kommende år.

- Fokus vil primært være rettet mod de indre linjer og optimering af vores nuværende forretningsområder og strategiske kerneområder. Men vi er naturligvis åbne for strategiske opkøb, hvis der opstår muligheder inden for vores nuværende forretningsområder, siger Klavs Jensen.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093