23948sdkhjf

MMV'ere: Finansiering haster

Budskabet til erhvervs- og vækstminister Annette Wilhelmsen (SF) fra de 400 virksomheder på DI’s konference for MMV’ere var ikke til at tage fejl af.
- Det er afgørende, at forslaget om erhvervsobligationer bliver fremsat i Folketinget inden 1. april, så virksomhederne ikke skal vente til 2014.

Sådan lyder opfordringen fra adm. direktør Karsten Dybvad, DI, til erhvervs- og vækstminister Annette Wilhelmsen (SF).

Finansiering var det helt store tema, da DI holdt konference for MMV’ere. Erhvervs- og vækstminister Annette Wilhelmsen fortalte, at hun sigter mod at fremsætte lovforslaget om erhvervsobligationer efter sommerferien, og dermed kan en ordning tidligst være klar fra 2014. Det fik DI’s adm. direktør Karsten Dybvad til at komme med en klar opfordring.

- De mindre og mellemstore virksomheder har sværere ved at skaffe finansiering end nogensinde før. Derfor er det afgørende, at forslaget om erhvervsobligationer bliver fremsat i Folketinget inden 1. april, så virksomhederne ikke skal vente til ind i 2014. Det er alt for lang tid, og jeg vil på det kraftigste opfordre ministeren til at betragte dette som en haster, sagde Karsten Dybvad.

Situationen er dårlig eller meget dårlig
DI’s seneste undersøgelse af finansieringssituationen viser, at mellem 30 og 40 pct. af MMV’erne i DI’s Virksomhedspanel siden 2011 har opfattet situationen som dårlig eller meget dårlig. En virkelighed, som også deltagerne på konferencen kunne nikke genkendende til.

- Vi har også haft problemer med finansiering. Èt er, at krisen opstod. Noget helt andet er, at det så markant skulle vende op og ned på alting og gøre det så svært for selv ansvarlige virksomheder at få adgang til finansiering, fortæller adm. direktør Niels Junge fra Mobilscan ApS, der var med på konferencen.

Kilde: Dansk Industri - http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266