23948sdkhjf

Leverandør-fusk med pant for millioner

Dansk Retursystem har stoppet for pant på 20 kilde- og sodavand på grund af snyd i millionklassen.
Der er blevet færre udenlandske mærker at vælge mellem, når man vil slukke sin tørst med en kildevand eller en sodavand. Årsagen er, at Dansk Retursystem i december blacklistede en række produkter, som er blevet misbrugt af producenter og importører. Det skriver Newspaq.

- Det er betydelige beløb. Samlet set er vi oppe i millionklassen, men i princippet er det lige meget, hvor meget der bliver svindlet. Systemet er afhængigt af troværdighed, og at alle følger reglerne, så der ikke er nogen, der har frit spil, siger underdirektør i Dansk Retursystem, Inge Fisker, til Newspaq.

Pant-penge i egen lomme
På trods af gentagne henvendelser fra Dansk Retursystem har importørerne ikke indbetalt den pant, de skulle. De har i stedet stoppet pengene i egen lomme, hvilket betyder, at danske kunder, der vil indløse pant for flaskerne, nu får nul kroner nede ved flaskeautomaten.

Der er ifølge Dansk Retursystem blevet fusket med mærkerne Pinar, Yamanlar, Celeste, Lavasu, Tekir og Sky. Samtlige af disse mærker er blevet blacklistet, og politikerne kigger nu på, hvordan de kan gøre det vanskeligere at svindle med panten.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.273