23948sdkhjf

Hestekødsskandalen når nye højder

De britiske myndigheder undersøger lige nu, om der ligger kriminelle handlinger bag den omfattende europæiske hestekødsskandale.
Ifølge den britiske avis The Observer findes der beviser for, at den polske og italienske mafia tjener millioner på at snyde med fødevareproduktion og leverancer af hestekød til andre producenter.

Ifølge avisen bliver dyrlæger og embedsfolk, der arbejder på slagterier eller på levnedsmiddelfabrikker, simpelthen truet til at godkende kød fra grise eller heste som oksekød. Det refererer Politiken.

International kriminel sammensværgelse undersøges
Og Storbritanniens miljø- og fødevareminister, Owen Paterson, bekræfter, at myndighederne er i gang med at undersøge sagen.

- Jeg er bange for, at vi har at gøre med en international kriminel sammensværgelse, og vi er virkelig nødt til at undersøge det til bunds, siger han til den britiske avis.

Interne undersøgelser hos Findus peger også i retningen af, at det ikke er tilfældigt, at der er havnet hestekød i lasagner med oksekød.

Placering af ansvar
Både myndigheder og Findus prøver at placere ansvaret for den omfattende skandale, men alligevel overvejer Fødevarestyrelsen i Sverige, som er Findus´ hjemland, at politianmelde producenten for brud på levnedsmiddelloven. Men Findus prøver at skubbe ansvaret videre.

Den svenske producent har angiveligt fået sit kød fra den franske underleverandør Comigel, der igen har fået det fra firmaet Spanghero, som ligeledes melder, at de blot har videresendt kødet fra en rumænsk leverandør.

De franske myndigheder har i relation til sagen indledt undersøgelser af både Comigel og Spanghero og ifølge den franske forbrugerminister Benoit Hamon stammer kødet oprindeligt fra Rumænien. Dog er selskaber i Frankrig, Holland, Cypern samt en fabrik i Luxembourg også i søgelyset.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189