23948sdkhjf

Fagforening beskylder Harboe for løndumpning

3F mistænker bryggeriet for at bruge billig polsk arbejdskraft til opsætning af maskiner.
Det er ikke mere end tre år siden, at Harboe og 3F sidst havde en løn-kontrovers. Dengang drejede det sig om en række ungarske arbejdere, som var hyret ind via en underentreprenør. Dengang blev sagen løst gennem en aftale mellem bryggeriet og fagforeningen om, at alle ansatte fremover skulle have dansk løn.

Nu er den ifølge Fagbladet 3F imidlertid gal igen. En række polske arbejdere er hyret ind til at sætte maskiner op på bryggeriet i Skælskør, og fagforeningen mistænker dem for at få en timeløn helt ned til 30 kr.

- Vi har en mistanke om, at medarbejderne ikke har fået den løn, som de skal have. Vi har kontakt til flere ansatte på bryggeriet, som ikke mener, at virksomheden har rent mel i posen, siger faglig sekretær i 3F Storebælt, Benny Karl Pedersen, til Fagbladet 3F.

Da der er tale om mistanke om løndumpning, er hovedorganisationerne DI og CO-Industri blevet involveret. De har været indkaldt til et såkaldt bilag 8-møde, hvor sagen skal belyses. Ved første møde blev Harboe opfordret til at fremlægge den nødvendige dokumentation for polakkernes løn. Ifølge Benny Karl Pedersen skete det dog ikke, og derfor er der indkaldt til et nyt møde den 20. marts.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08