23948sdkhjf

Forbrugerne svigter grossist midt i vækstplan

F&H of Scandinavia måtte sidste år nøjes med en skuffende årsomsætning.
Når detailsalget falder, udløser det naturligvis også en effekt hos grossisten. Det kunne man mærke i 2012 hos isenkramgrossisten F&H of Scandinavia A/S med hovedsæde i Viborg.

Stagnation og måneder med decideret tilbagegang i detailhandlen medførte, at det først var op til julehandlen 2012, at der for alvor begyndte at være rigtigt travlt hos grossistvirksomheden F&H of Scandinavia A/S.

Det netop offentliggjorte regnskab for 2012 viser, at virksomheden leverede produkter for 625 millioner kroner inden for isenkram, boligtekstiler m.v. til butikker i Danmark, Norge og Sverige. Det var en lille tilbagegang på ca. 6 pct., men sikrede dog alligevel et positivt resultat før skat på 4,5 millioner kroner.

Overraskende tilbageholdenhed
Hos F&H of Scandinavia betegner adm. direktør Knud Lomborg resultatet som mindre tilfredsstillende. Ikke mindst på baggrund af virksomhedens ambitiøse vækstplan, der dog stadig fastholdes.

- Vi var godt klar over, at det ville være vanskeligt at fastholde den omsætning, vi opnåede i 2011, men det var alligevel overraskende, at aktiviteten i detailhandlen var så tilbageholden, at vi skulle frem til 4. kvartal 2012, inden vi igen oplevede vækst. Alligevel holder vi fast i vores langsigtede mål, om at nå en omsætning på 1 mia. kroner, og har i løbet af 2012 investeret i flere medarbejdere i både de tre skandinaviske lande samt i Kina, fortæller adm. direktør Knud Lomborg.

Optimisme i fremtiden
F&H of Scandinavia kan trods det lavere resultat i 2012 da også se tilbage på en årrække, hvor virksomheden har tredoblet sin omsætning. F&H of Scandinavia beskæftiger i dag over 200 ansatte i Danmark, Sverige, Norge og Kina.

Den administrerende direktør er optimistisk både omkring det igangværende og de kommende år, og ser store muligheder på især det norske og svenske marked, men også fortsat vækst på det danske marked.

- Den vækst i omsætningen, der slog igennem i 4. kvartal i 2012, er fortsat de første par måneder her i 2013, så jeg ser stadig muligheder for, at vi når vores mål. Vi har en rigtig stærk organisation og en sund økonomi, så vi er overbeviste om, at vi igen vil se et tilfredsstillende regnskab, når vi afslutter 2013, siger adm. direktør Knud Lomborg.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.162