23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Har I bæredygtighed på menuen?

Bæredygtighed i mad- og måltidsproduktion har mange ansigter og knapper at skrue på. Det er nu muligt at beregne både CO2 aftryk og økologi procent i Dankost Pro.

Miljø, klima og bæredygtighed er i stigende fokus på alle aspekter i samfundet. Det gælder ikke mindst for den offentlige bespisning, hvor pilen peger mod mere bæredygtighed og synliggørelse af indsatserne, for de måltider, der produceres i de offentlige køkkener.

Agendaen er kommet for at sætte sit aftryk, og findes mange måder, at arbejde med bæredygtighed på. Det er fx ved øget økologiprocent eller øget fokus på at mindske madspild både i produktionen, i indkøbet og portionsspild. Et andet tiltag der er blevet arbejdet mere med de senere år, er fokus på at reducere CO2 aftrykket på måltidsproduktionen. Mens det har i høj grad været centreret om at mindske mængderne af kød, og især rødt kød, har beregningen af den egentlige opnåede CO2 besparelse manglet. Selve synliggørelsen af indsatserne, kan der beregnes på nu.

Med CO2 beregneren er det muligt at regne på klimaaftrykket på egne opskrifter og kalkulationer. Det er dermed muligt at sætte tal på de klimamæssige besparelser der opnås, fx ved at udskifte dele af kødet med bønner, linser eller andre fødevarer. Samtidig med overblikket på klimatiltagene, beregnes også næringsindholdet af måltiderne så der hele tiden er tjek på, hvad reguleringen af opskrifterne betyder for den ernæringsmæssige kvalitet af maden.

Alle kalkulationer udregnes dermed i ét, samlet system for en bedre og mere effektiv styring af måltidsproduktionen.

Uanset om det er til plehjem, på en skole eller en helt tredje produktion, så indeholder alle vores Dankost Pro løsninger både CO2 beregneren samt økologiberegneren.

Matilda FoodTech Danmark
Prags Boulevard 80, 4. sal
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK29187657
P nummer: 1011856965

Kontaktperson

Tanya Østergaard Larsen
Marketing Manager
+45 31217443 tanya.larsen@matildafoodtech.com

Send til en kollega

0.078