23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kranbilen bliver grøn og støjsvag

Tradiums transport- og logistikuddannelser har startet et samarbejde om en såkaldt Powerpack, der minimerer Co2-udledningen og mindsker støjen ved kranarbejde.

Kranbiler fungerer ved, at bilens motor driver den hydraulik, der giver liv til selve kranen. Men da det er lastbilens motor, der leverer kraften, skal denne også hele tiden være i omdrejninger, mens kranen er i brug. Det er skadeligt for miljøet på grund af dieselforbruget, og det støjer meget til irritation for nærområdet. Derfor kigger branchen nu mod alternative løsninger, hvilket man også har gjort på Tradiums transport- og logistikuddannelser.

 - Vi skal jo alle kigge mod den grønne omstilling. Det skal vi også i vores branche, selvom det kan være svært med kranbiler, siger Henrik Hjortshøj Jacobsen, der er underviser på Tradiums kranuddannelser.

 Derfor har han skaffet en powerpack til uddannelsen, der kan erstatte lastbilens motor i arbejdet med at drive kranen. Powerpack´en skal i stedet kobles til strøm på byggepladsen, hvor den skal bruges.

- I samarbejde med Hobro Hydraulik og Palfinger kigger vi på, hvordan Tradiums kranbiler kan bruge strøm i stedet for brændstof til at drive kranerne, forklarer Henrik. Han forklarer også hvordan industrien mere og mere går over til denne form for drivkraft. Derfor er det også vigtigt, at kursisterne nu kan prøver kræfter med den nye teknologi.

Godt for mere end miljøet

Som grund til at skifte motorerne ud med en elektrisk løsning fremhæver Henrik også, at det ikke kun drejer sig om at gøre kranerne mere grønne. Det vil også have stor indflydelse for dem, der befinder sig i nærheden af arbejdet med dem, da en elektrisk enhed støjer betydeligt mindre end de ældre løsninger.

 - Hvis man nu ikke har en motor, der står og brøler, så betyder det, at der stort set bliver stille. Selvfølgelig vil der være en smule larm, men det er meget mere stille end de traditionelle systemer, da det jo erstatter dieselmotoren, som ikke længere skal køre dag og nat, afslutter Henrik.

Du kan finde ud af mere om Tradiums krankurser her: https://tradium.dk/voksen-og-efteruddannelse/kursusudbud/transport-kursus/krankurser/

Tradium
Vester Alle 26
8900 Randers C
Randers Kommune
Danmark
CVR nummer: DK32806872
P nummer: 1016409304

Kontaktperson

UBJ
Ulrik Burhøj Jepsen
ubj@tradium.dk

Send til en kollega

0.062