23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Dansk pallelaster er favorit hos svensk gelatine-producent

GELITA i Sverige har sikret sig effektiv og præcis palletering samt øget produktionskapaciteten med dansk automation fra DAN Palletiser. Implementeringen var overstået på 3-4 måneder, og pallelasterløsningen har siden kørt upåklageligt.

Den 30 år gamle pallelaster fra en lokal leverandør var blevet pensionsmoden hos fremstillingsvirksomheden GELITA i den skånske by Klippan. Reservedele var ikke til at skaffe mere til lasteren, og sikkerhedsmæssigt var der plads til forbedring.

Derfor ledte virksomheden efter en ny og moderne palleteringsløsning. Den skulle være kompakt i størrelsen, let, fleksibel og effektiv at anvende til at palletere sække i forskellige mål. Og så skulle der også kunne sættes flueben ved et godt arbejdsmiljø og opfyldelse af alle sikkerhedsstandarder.

Imens GELITA screenede markedet og var i kontakt med både Imeco og en spansk leverandør uden foreløbig at finde det, de søgte, fik afdelingschefen Lars Jonsson, i GELITA, et telefonopkald. Det var Simon Rune Sørensen, COO hos DAN Palletiser, der ringede fra Vemmelev på Sjælland i Danmark. Nu skulle det vise sig, at GELITA havde fundet, præcis hvad de søgte fortæller projektleder Peter Stjerna:

"Simon Rune Sørensen satte os i kontakt med referenceanlæg, så vi kunne se andre installationer i Sverige. Der fik DAN Palletiser rigtig gode referencer. Det betyder noget, at det var andre svenskere, der havde gode erfaringer med leverandøren, for man arbejder jo forskelligt og har forskellige kulturer og kvalitetsstandarder i hvert land. DAN Palletiser skilte sig ud: De kom med en helt færdig løsning, og prisen var på niveau med de andre. De kunne sikre hurtig support både onsite og online. Vi var nervøse for at vælge en løsning, hvor teknisk support skulle flyves ind fra eksempelvis Italien eller andet land i Europa. Ikke mindst under corona kunne det have været besværligt."

Mere lean produktionslayout

Dernæst gik DAN Palletiser i gang med at designe og bygge Gelitas løsning i Vemmelev. Løsningen blev konstrueret på en måde, der optimerede pladsudnyttelsen og gav GELITA et bedre og mere lean layout og flow i produktionslokalet. Den færdige løsning blev FAT-testet og demonstreret for GELITA live over Teams og i video, som DAN Palletiser sendte til kunden. Finjustering, support og ekstra programmering efter installationen hos GELITA skete fleksibelt online og via telefon.

"FAT-testen var afgørende for os. Vi har kunder, der har vældigt høje krav til pallernes udseende, sækkene må absolut ikke gå i stykker under transport. Testen viste, at vi kunne levere det, vi ønskede, herunder også at ændre sækkemønster, hvis vi får nye kunder, der ønsker det andet mønster", fortæller Lars Jonsson, afdelingschef hos GELITA. Han fremhæver også, at GELITA har styrket arbejdsmiljøet med den moderne pallelaster, fordi den er sikrere, mere brugervenlig og meget støjsvag.

Nærværende leverandør

Ideen til en ny pallelaster blev født i februar 2020, altså lige før corona-epidemiens udbrud i Skandinavien, men det lykkedes alligevel DAN Palletiser og GELITA at overvinde forhindringer og undgå forsinkelser i projektet. Nu laster den danskudviklede pallelaster i snit 35 tons sække med gelatine på paller hver dag.

"DAN Palletisers folk er meget løsningsorienterede. Vi er tilfredse med samarbejdet, og de problemer, vi har haft, har løst sig langs vejen, ligesom kontinuiteten i projektet var intakt trods ændringer undervejs i projektledelsen hos DAN Palletiser. Vi håber derfor, at vi kan have et forsat samarbejde."

GELITA, der blev grundlagt i 1896, beskæftiger 155 medarbejdere, som producerer gelatine fra svin. Det bruges som ingrediens i slikproduktion og i medicinalindustrien, og GELITA leverer til kunder i Europa, Asien og Nord- og Mellemamerika. Fabrikken i Sverige er en del af global koncern med afdelinger over 20 steder i verden og hovedkontor i Tyskland.

Kontakt os, hvis du vil vide mere om pallelastere til din produktion.  Vores specialiserede medarbejdere er klar til at svare på dine spørgsmål og hjælpe dig! 

Tlf.: +45 5838 2193
E-mail: sales@dan-palletiser.dk
www.dan-palletiser.dk

Vi har mere end 40 års erfaring med produktion og udvikling af palleteringsrobotter til mere end 30 industrier verden over - det har gjort os til specialister i at sætte vores kunders produkter på paller!

Dan Palletiser A/S
Industrivej 12
4241 Vemmelev
Slagelse Kommune
Danmark
CVR nummer: DK38776746
P nummer: 1022628379

Kontaktperson

Send til en kollega

0.079