Europæisk projekt baner vejen for implementering af robotteknologi

| Medlemsnyhed | Indrykket af GTS-Godkendt Teknologisk Service

Hvad kan robotautomatisering tilbyde min virksomhed? Og hvordan finder jeg frem til den rigtige automatiseringsløsning? Det er to centrale spørgsmål, som virksomheder kan få svar på ved at blive en del af det europæiske projekt ”ROBOTT-NET”.

På europæisk plan tales der meget om at skabe tværnationale ”innovation hubs” for at sætte skub i europæisk innovation og skabe vækst og arbejdspladser. ROBOTT-NET er et eksempel på en innovation hub, hvor de fire førende robotcentre i Europa er knyttet sammen i et projekt, som giver en stærk synergi mellem kompetencer og ydelser. Formålet er at banen vejen, så langt flere virksomheder får adgang til vidensamarbejde og spidskompetencer på tværs af landegrænser.

ROBOTT-NET omfatter Teknologisk Institut, Fraunhofer (Tyskland), Technalia (Spanien) og The Manufacturing Technology Centre (England). De fire RTO’s samarbejder i forvejen med alle størrelser af virksomheder med det formål at bringe deres ideer til markedet eller at optimere deres produktion med hjælp fra robotteknologi.

De fire RTO’s er placeret i lokale ”cluster of excellence”, og deres arbejde tager udgangspunkt i en omfattende teknologisk infrastruktur af test- og demonstrationsfaciliteter. Placeringen i lokale klynger betyder, at de er tæt koblet til en række andre ressourcepersoner som fx systemintegratorer, universiteter m.fl. og derfor hurtigt kan bringe virksomhederne i kontakt med disse andre aktører efter behov. Det øger værdien af test- og demonstrationsfaciliteterne og skaber en form for ”one-stop-shop”.

”Forudsætningen for, at en dansk spiller som os, bliver en blandt fire i en førende international robotics innovation hub, er, at vi selv repræsenter et førende udviklingsmiljø, og at vores kompetencer og infrastruktur er bredt anerkendt. Her har det været afgørende, at vi har været med fra en start, og har opbygget state-of-the-art på unikke kompetencer. Det er det, som har gjort os til en attraktiv partner og koordinator i projektet”, siger Kurt Nielsen, direktør i Robotcentret, Teknologisk Institut.

Gratis adgang til kompetencer

ROBOTT-NET er målrettet teknologiske udviklere, nystartede virksomheder, små og mellemstore virksomheder og etablerede producenter samt akademikere og investorer. Kort sagt kan alle med en konkret ide, udfordring eller et udviklingsprojekt relateret til industrielle- og servicerobotter blive en del af programmet. Formålet er at stimulere europæiske virksomheder til i langt højere grad at implementere robotteknologi med det formål at skabe innovation og arbejdspladser.

Igennem ROBOTT-NETT kan virksomheder ansøge om en voucher (en kupon) til et gratis 3 måneders forløb, hvor virksomheden får adgang til test- og demonstrationsfaciliteter og konsulenthjælp hos de fire RTO’s. 64 udvalgte projekter vil modtage en ROBOTT-NET-kupon, som er rygraden i programmet. Det giver virksomhederne ret til ca. 400 timers gratis rådgivning med roboteksperter fra hele Europa.

”Et voucher program målrettet start-ups og små og mellemstore virksomheder betyder, at det er gratis for virksomhederne at benytte faciliteterne. Det baner vejen for, at flere kommer i gang med robotteknologi, da økonomi ofte kan være en barriere for især opstartsvirksomheder og små og mellemstore virksomheder”, fortæller Kurt Nielsen, direktør i Robotcentret, Teknologisk Institut.

Læs hele artiklen her

Medlemsnyhed

Indrykket af
GTS-Godkendt Teknologisk Service

Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Danmark
GTS-Godkendt Teknologisk Service

Send til en kollega

0.053