23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Helautomatiske rørlasermaskine

Hos Hosta Industries A/S har de fået en særdeles stor maskine, som med laser kan skære i rør. Det er faktisk Danmarks største af sin slags og samtidigt virksomhedens hidtil største investering

Tre lastbiler fra firmaet TRUMPF i Stuttgart i Sydtyskland ankom til Hosta på Gørtlervej i Industrikvarteret i Hjallerup. Med sig havde de alle delene til en stor laserrørskærermaskine. Delene er nu anbragt i den store fabrikshal i Hostas nye afdeling ved siden af hovedbygningen på Gørtlervej (som før husede virksomheden HMK). Nu skal den samles og opstilles, og så skal den i gang med at effektuere de ordrer fra kunder, som allerede er kommet ind.

”Kunderne er glade for, at de nu kan få lavet det hele her hos os,” fortæller Søren Mosevang, ”før kunne vi skære emner ud til dem i plader, og så skulle de evt. et andet sted hen for at få lavet den nødvendige rørskæring. Vi kan nu i modsætning til de fleste andre i branchen lave det hele - faktisk fra råvarerne til de færdige pakker lige til kundernes lager. Et eksempel herpå er vores nye produktion af golfbagvogne.”

Så det giver flere potientelle kunder, så mange at man regner med to-holdsskift efter nytår. Inde i den nyerhvervede fabriksbygning er der plads til to eksemplarer af den så godt som helautomatiske lasermaskine. Derudover bliver der i den ene ende råvarelager og i den anden kontor for afdelingslederen Peter Martin Nielsen, som i indkøringsfasen skal betjene den nye maskine sammen med Søren Mosevang. Når den er indkørt, skal Søren afløses af en anden medarbejder. Maskinen kan skære rør op til 250 mm i diameter, hvilket er 100 mm mere end andre maskiner af denne type.

Da ØA var på besøg i afdelingen, var specialister i fuld gang med forberedelserne til opstilling og samling af maskinen. Der er støbt et særligt betonunderlag ned i tilstrækkelig dybde, så maskinen kan stå 100% fast og være upåvirket af evt. udefra kommende rystelser. ”Det er virkeligt skønt, når leverandører overholder leveringstider. Vi havde fået at vide, at den ville blive leveret mandag kl. 9, og ved 8-tiden mandag morgen ankom den første lastbil fra TRUMPF i Stuttgart. Det er noget, som vi her i firmaet sætter pris på,” slutter Søren Mosevang og ser ud til at glæde sig til at komme i gang med at bruge den nye maskine.

Hosta Industries A/S
Gørtlervej 1
9320 Hjallerup
Brønderslev Kommune
Danmark
CVR nummer: DK14119094
P nummer: 1000683228

Send til en kollega

0.062