23948sdkhjf

Trods løfter om det modsatte: Tøj bliver ikke genbrugt i stor detailkæde

Selvom den svenske modegigant H&M bebuder, at de genbruger de millioner af stykker tøj, som de hvert år får indleveret fra kunder, er det ikke tilfældet. 

Det skriver Finans, der citater det svenske medie Aftonbladet

Her har man helt lavpraktisk påmonteret ti såkaldte Airtags, der er en form for sporingsenhed, på ti forskellige stykker tøj, som så blev indleveret til genbrug i H&M. 

Sporingerne viste efterfølgende, at de ti stykker i alt havde tilbagelagt over 60.000 kilometer i enten lastbil eller via skib, før tøjet nåede sine endelige destinationer - som i øvrigt kunne være alt lige fra Rumænien til Indien og Benin. 

I flere af landene kæmper man med en overflod af overskudstekstil, og derfor bliver det i nogle tilfælde brændt af, skriver Aftonbladet. 

Mediet har forsøgt at få et interview med H&M-koncernen, men har måttet nøjes med et skriftligt svar fra Harsha Bammanahali, der er ansvarlig for reverse supply chain i H&M. 

- H&M-gruppen er kategorisk mod, at tøj bliver til affald, og det går helt imod vores arbejde for at skabe en mere cirkulær modeindustri, lyder det skriftlige svar. 

Se nøgletal for:
Læs mere om: genbrug
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.721