23948sdkhjf

Lauritz.com solgt - sjællandsk auktionshus overtager

Det konkursramte auktionshus Lauritz.com er blevet solgt til ejerne af Auktionshuset Hørsholm. 

Det skriver Ekstrabladet, der henviser til en pressemeddelelse, som kuratoren i sagen har udsendt. 

- Udover fastholdelse af de mange medarbejdere, vil vi sammen med kuratorerne bistå med udlevering af varer, som er købt og betalt, og vi ønsker at bistå de mange sælgere, som har indleveret varer, med et salg gennem Auktionshuset.com eller alternativt en tilbagelevering af varen, siger Ib Henrik Rønje, der er ejer af Auktionshuset Hørsholm, til Ekstrabladet. 

Deadlinen for at finde en arvtager til aktiviteterne i Lauritz.com var egentlig overskredet, men kurator fik i sidste uge udskudt selvsamme deadline - og det har altså nu båret frugt i forhold til afsætningen af firmaet. 

Tidligere er det kommet frem, at Lauritz.com havde en samlet gæld på tæt på 150 millioner kroner - heraf over 50 millioner kroner, som kunder havde til gode ved auktionshuset. 

- Vi er glade for, at vi med overdragelsen til Auktionshuset.com lykkedes med at sikre en del af arbejdspladserne, siger kuratoren i en pressemeddelelse ifølge B.T. 

Mediet tilføjer, at Auktionshuset Hørsholm eftersigende skulle have "set en værdi i at få tilknyttet mange af de dygtige medarbejdere". 

Hvor mange medarbejdere, der følger med i overtagelsen, fremgår ikke af den udsendte pressemeddelelse. 

Hvad overtagelsen konkret betyder for den millionstore gæld til Lauritz.com's kunder, melder pressemeddelelsen ikke noget om. 

Men ifølge Ritzau er det endnu "for tidligt at sige, om sælgerne overhovedet kommer til at modtage deres penge". 

- Forløbet op til konkursen – hvor mange sælgere ikke modtog betaling for solgte varer – medførte betydelig og måske uoprettelig skade på brandet ”Lauritz”. Det forudgående forløb ændrer dog ikke på, at Lauritz har mange dygtige og engagerede medarbejdere, som har dybt kendskab til auktionsmarkedet, skriver Ritzau og henviser til førnævnte pressemeddelelse. 

Også Coop har haft penge i klemme hos det konkursramte auktionshus - og selvom informationsdirektør i dagligvarekoncernen, Jens Juul Nielsen, tidligere har udtalt, at det var "et lille relativt beskedent beløb", var han også fortrøstningsfuld i forhold til at få udbetalt pengene senere hen. 

Artiklen er en del af temaet Auktionshus i forfald.

Se nøgletal for:
Læs mere om: auktion
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.752