23948sdkhjf

Butikscenter i Nordjylland får nyt formål: Derfor skal det nedrives

Nu er der enighed om højden, og projektet har noget, som politikerne i Aalborg Kommune er rigtig glade for

Et byggeprojekt i det sydøstlige Aalborg har noget af det, der klinger godt hos politikerne. Der er nemlig tale om en blanding af almene og private boliger.

Politisk i Aalborg Kommune er der nu enighed om projektet, der skal sendes ud i offentlig høring. I alt skal der opføres 85 nye boliger i varierende størrelser på C. P. Holbølls Plads ud mod Mylius Erichsens Vej i Aalborg-bydelen Gug. 

Det skriver Nordjyske

Det private nybyggeri kommer til at ligge ved siden af Plus Boligs almene boligbebyggelse på Peter Bruuns Vej, Carl Rothes Vej og C. P. Holbølls Plads i Grønlandskvarteret.

Men først skal der rives ned, for der hvor de nye boliger skal opføres, er der i dag et mindre og nedslidt butikscenter, hvor hovedparten af bygningen har stået tom i en længere periode.

Tidligere har Nordjyske beskrevet, at butikscenteret har rummet en Dagli'Brugsen, som dog senere er lukket. Og siden januar i år har butikscenteret blot bestået af et pizzeria, et solcenter og en frisørsalon. 

- Ser trist ud

- Det ser trist ud, og det er mere eller mindre forladt, siger by- og landskabsrådmand i Aalborg Kommune, Jan Nymark Thaysen (V).

Men nu er centerbygningen solgt til formålet og skal ifølge lokalplanforslaget rives ned sammen med fælleshus og vaskeri.

- De har ikke kunnet leje det ud, så det er en fin nyttiggørelse af sådan et areal i stedet for, at vi skulle ud og inddrage jomfruelig jord. Vi fortætter, og der er også fine vejforhold derude og indkøbsmuligheder i området, så det er bare fint, siger Jan Nymark Thaysen.

5850 kvadratmeter

I alt skal der bygges 5850 kvadratmeter boliger i den nordøstlige del af lokalplanområdet. Og rådmanden er særdeles godt tilfreds, for man har erfaringer fra et tilsvarende område i Aalborg Øst, hvor der med held er blevet opført private boliger i alment boligområde.

Det er nemlig forventningen, at projektet på Mylius Erichsens Vej vil bidrage positivt til områdets boligsociale forhold og karakter.

- Vi ved, at kombinationen af noget alment og noget privat betyder, at det er stærkere borgere, der kommer til at bo i området. Vi har gode erfaringer med, at det skaber det bedste miljø, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109