23948sdkhjf

Grillmarineret kød overtræder mærkningsreglerne

Marineret kød skal altid gennemsteges, men det glemmer producenter og detailhandel at oplyse forbrugerne.
Søndagsavisen har købt grillmarineret kød i ti supermarkeder. Heraf var ti produkter fejlmærket, oplyser avisen.

Producenterne kan ved marinering enten nålesprøjte kødet med marinade eller blot marinere på overfladen. Ved begge metoder kan farlige bakterier fra overfladen trænge ind i kødet, hvorfor det er vigtigt at gennemstege kødet for at undgå salmonellainfektioner. Særligt førstnævnte metode udgør en stor risiko, og derfor er det vigtigt, at producenter og supermarkederne oplyser om dette til forbrugerne. Det konstaterer Camilla Udson fra Forbrugerrådet.

- Forbrugerne er vant til, at man sagtens kan spise oksekød rosa eller rødt. Jeg synes, at det ville være fair, at man skrev tydeligt på alt oksekød, der har gennemgået denne behandling, at det skal gennemsteges, udtaler hun til avisen.

Også på Fødevareinstituttet understreger man over for avisen, hvor vigtigt det er, at kødet er korrekt mærket. Det kan nemlig i værste tilfælde resultere i store sygdomsudbrud.

Avisens indkøbte produkter havde dels problemer med at opfylde mærkningskravet for at være marieneret og dels om utilstrækkelige informationer eller direkte misvisende informationer om tilberedningen.

Danish Crown, der producerer flere af de pågældende produkter fortæller til Søndagsavisen, at mærkningen er blevet godkendt af myndighederne i efterået 2012. Efter Søndagsavisen har forelagt dette for Fødevarestyrelsen tages sagen op på ny.

Dansk Supermarked og SuperBest lover på baggrund af undersøgelsen at stramme op på manglerne, mens Coop og Rema 1000 afviser kritikken med, at de mærker efter gældende regler.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.281