23948sdkhjf

DSK: Nationalbanken bør overtage Dankortet

Købmændenes brancheorganisation, DSK, opfordrer til en nationalisering af virksomheden Nets, som driver bl.a. Dankortet, Betalingsservice, E-Boks og NemID.
Med henvisning til Grundlovens paragraf 26, hvorefter ”kongen har ret til at lade slå mønt”, mener De Samvirkende Købmænd, at staten via Nationalbanken bør overtage virksomheden Nets, som driver bl.a. Dankortet, Betalingsservice, E-Boks og NemID.

- Det er storbankernes afgørelse, om de vil fortsætte som medejere af Nets. Men det må være et politisk valg, hvad Nationalbanken gør – og her opfordrer vi af hensyn til detailhandelen og forbrugerne Folketinget til meget grundigt at overveje, om Nets og dermed Dankortet – altså nutidens ”mønt” – skal risikere at ende på måske en udenlandsk kapitalfonds hænder, siger John Wagner, adm. direktør i De Samvirkende Købmænd.

Risikoen er ifølge John Wagner, at en ny ”privat” ejer af Nets vil forsøge at superoptimere indtjeningen i Nets – på bekostning af nyinvesteringer i den finansielle infrastruktur, detailhandelen og forbrugerne.

- Man kan på mange måder sammenligne Dankortet med jernbanenettet, hvor man har fastholdt staten som ejer af Banedanmark og kun udliciterer dele af togdriften. Folketinget bør overveje at give Nationalbanken en tilsvarende opgave i forhold til Dankortet, så vi opnår optimal sikkerhed for, at vi også på lang sigt kan bevare Dankortet som det billigste betalingsmiddel i Danmark, siger John Wagner.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095