23948sdkhjf

Rekord stor hindbærhøst igen i år

Brugen af hindbærtunneler sikrede sidste år de danske hindbæravlere en rekordstor produktion. Og succesen ser ud til at gentage sig i år.
Sidste år leverede hindbæravlerne en rekordhøj produktion af hindbær. Det blev til ikke mindre end 100 tons i forhold til tidligere års høst på bare 75 tons, og nu ser det ud til, at den store produktion er kommet for at blive. Forklaringen er, at hindbæravlernes tiltag med at bruge hindbærtunneller for at beskytte de sarte bær mod slagregn og frost bærer frugt.

- Hindbærtunnellerne er rigtig gode til at beskytte bærrene og sikrer, at de ikke tager skade inden høsten. Tunnellerne giver læ mod hårdt vejr, og det er vigtigt for de følsomme bær, der har svært ved at tåle pludselige vejrskift eller slagregn, fortæller hindbæravler Søren Olesen.

I år kan forbrugerne tilmed lægge hindbær i indkøbskurven i en længere periode end normalt. Avlerne mener nemlig at kunne levere bær helt ind i oktober måned.

- Vi sørger altid for at behandle planterne nænsomt. Når en hindbærplante har det godt, giver den som tak store og flotte bær, der frister med saft og sødme, forklarer Søren Olesen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078