23948sdkhjf

E-handel hitter - men overgås langt af fysiske butikker

Danskerne er vilde med at e-handle, og nye tal fra Danmarks Statistik viser, at kurven bare går opad og opad.
Men selvom vi besøger netbutikkerne flittigt, udgør e-handlen stadig kun ca. 8-10 pct. af privatforbruget, understreger Dansk Erhverv.

72 procent eller 3,3 millioner danskerne har e-handlet inden for det seneste år. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- E-handlen er populær og en integreret del af mange danskeres hverdag. Det er nemt og bekvemt, og man kan gøre det uanset, hvor man er, og hvad tid på døgnet, det er. Men det er altså stadig de fysiske butikker, der er klart mest populære hos danskerne, siger politisk konsulent i Dansk Erhverv, Marie Louise Thorstensen.

Ifølge nye beregninger fra Dansk Erhverv udgør e-handlen således fortsat kun ca. 8-10 procent af danskernes privatforbrug, når man ser bort fra udgifter til boligbenyttelse.

- Der er rigtig mange varer, hvor vi gerne vil mærke produktet, prøve det på eller få rådgivning ansigt til ansigt af en sælger, før vi køber, og derfor søger vi stadig de fysiske butikker i stor stil. Det er to forskellige serviceoplevelser, man får, og derfor køber vi nogen gange på nettet og andre gange i de fysiske butikker, siger hun.

Salgskanaler smelter sammen
- Vi ser en tendens til, at salgskanalerne smelter sammen, så vi for eksempel får rådgivning i en fysisk butik, men køber på nettet, eller søger information om en bestemt vare på nettet, men så går ned og køber den i en fysisk butik, siger Marie Louise Thorstensen.

Der tegner sig desuden et billede af, at vi handler oftere på nettet, men for lidt lavere beløb end tidligere. Ifølge Dansk Erhvervs beregninger har hver af de danskere, der har e-handlet på nettet inden for det seneste år, e-handlet for godt 16.600 kroner eller for knap 1.400 kromer om måneden. De danskere, der e-handler, lægger ifølge Dansk Erhvervs beregninger til sammenligning ca. 3.300 kroner i udlandet om året, svarende til ca. 280 kroner om måneden.

Kilde: Dansk Erhverv

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11