23948sdkhjf

125 foreninger og organisationer vil have en del af City Vest

A. Enggaard giver en ekstra julegave i form af reolsystemer, køkkeninventar, rullegitre og andet inventar fra aarhusiansk storcenter, der står foran en omfattende ombygning

Idrætsforeninger, skoler, institutioner og fritidsklubber i massevis har meldt sig på banen, når inventar fra det problemramte storcenter City Vest i Aarhus skal have forlænget livet. 

Den glade giver er entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard, der deler ud af reolsystemer, køkkeninventar, rullegitre og meget andet fra bygningerne, inden en større omdannelse til bydelscenter med specialbutikker og dagligvareforretninger. 

- Vi kan se, at der er kommet et meget større fokus på at genbruge ting, og at bæredygtighed generelt er en dagsorden, der optager danskerne. Derfor er markedet for genbrug også i en rivende udvikling, og det er i langt højere grad end tidligere muligt at begrænse omfanget af de materialer, der går til spilde i forbindelse med nedrivning- og omdannelse af bygninger, fortæller projektudvikler Lars Thesmer Sørensen fra A. Enggaard i en pressemeddelelse.

Det er den nordlige del af City Vest, som renoveres og bibeholdes, der skal tømmes, inden renoveringen begynder. Og her har A. Enggaard altså givet lokale foreninger og organisationer muligheden for – kvit og frit – at hente lysarmaturer, trapper, overvågningskameraer eller nogle af de mange andre ting, som ikke længere skal benyttes i centret.

125 foreninger og organisationer har lagt billet ind på at hente ting fra et omfattende katalog med ting fra centret. Kataloget rummer ting fra en tredjedel af centret, og A. Enggaard forventer, at der kommer flere runder, hvor det er muligt for foreninger og organisationer at byde ind.

Kostede 100 millioner

A. Enggaard satte sin underskrift på købsaftalen for storcenteret City Vest for et år siden. Prisen lå omkring 100 mio. kr. 

Siden er det kommet frem, at entreprenør- og udviklingsselskabets planer omfatter ombygning af en tredjedel af storcentret og her bevare butikker og handel. De øvrige to tredjedele skal rives ned for at give plads til boligbyggeri med både leje- og ejerboliger.

Planerne for området dækker ud over den 44.000 kvm store storcentergrund også en cirka 5.000 kvm stor nabogrund, der i dag fungerer som parkeringsplads, men som A. Enggaard også har udset sig til boligbyggeri.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078