23948sdkhjf

Vil have Danmark til at gå øko-amok

I næste uge løber Den Økologiske Uge af stabelen med øko-aktiviteter over hele landet.
Økologi er blevet allemandseje i Danmark, og i dag er danskerne verdensmestre i at købe økologiske fødevarer. Men kun knap otte procent af vores daglige forbrug af mad er i dag økologisk, så der er god grund til at fortsætte de gode takter. Derfor bliver Danmark nu også sat på det økologiske verdenskort med det hidtil største samarbejde for at fremme økologien: Den Økologiske Uge.

Økologisk Landsforening, Dyrenes Beskyttelse, Danmarks Naturfredningsforening, Food, dagligvarehandlen og en lang række andre store og små aktører har arrangeret events og øko-oplevelser i Den Økologiske Uge. Kampagnen vil kunne opleves over hele Danmark - i både de store byer og ude på landet. Her afsluttes den med de økologiske høstmarkeder, hvor der forventes mere end 70.000 besøgende.

Økologi er folkeeje
- Øko-ugen er en hyldest til Danmark som verdens førende øko-nation. Vi fejrer den brede folkelige opbakning til økologi, der har gjort Danmark til det land i verden, hvor forbruget af økologi er størst. Knap halvdelen af danskerne køber økologisk mad mindst hver uge. I Danmark er økologi folkeeje, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening.

- Den økologiske uge er også en stor tak til de økologiske landmænd og alle danskere, som i fællesskab driver økologi frem i Danmark. Og vi fejrer den forskel, økologi gør for naturen og for dyrene, som får lov til at komme ud under åben himmel samt for danskerne, som kan få rent drikkevand fra hanen og rene fødevarer uden rester af sprøjtegifte, slutter Per Kølster.

Øko-aktiviteter i byerne og på landet
I København bliver Den Økologiske Uge skudt i gang med et stort økologisk fødevaremarked kaldet ØkoFest på Frederiksberg Runddel i weekenden den 24.-25. august, hvor Frederiksbergs borgmester Jørgen Glenthøj deltager. I Århus går hele Jægergårdsgade økologisk fra på mandag og ugen ud, og her skyder Århus’ borgmester Jacob Bundsgaard festlighederne i gang. Økologiske landmænd over hele landet åbner desuden stalddørene til økologisk høstmarked i weekenden d. 31. august– 1. september.

Det kan du få mere info om på www.denøkologiskeuge.dk , hvor du også kan læse om de mange andre aktiviteter i ugens løb.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109