23948sdkhjf

Lakridspanik: Salget af lakridspiber 18-doblet

Forlydender om at EU skulle være på vej med et forbud mod den folkekære lakridspibe fik i går salget til at ryge i vejret.
Salget af lakridspiber i de danske supermarkeder flerdobledes torsdag efter nyheden om et EU-forbud mod lakridspiber. Det skriver BT.

Hos Coop var salget 18 gange højere end normalt, meddeler informationsdirektør hos Coop Jens Juul Nielsen.

Ifølge Jens Juul Nielsen kan det ikke udelukkes, at lakridspiberne bliver udsolgt, men han beroliger med, at Coops lagre vil blive fyldt op igen. Hos Dansk Supermarked melder man ligeledes om et stort salg. I Netto alene har man solgt fem gange så meget som normalt, fortæller kommunikationsmedarbejder Tine Obel Schmidt.

Alene i Netto blev der solgt fem gange så mange pakker lakridspiber end normalt

Lakridspiben er populær, og det blev i den grad slået fast, da rygtet om forbud mod slik, der ligner tobak gik som en steppebrand over landet. En talsmand fra Europa-Kommissionens kontor i København var allerede torsdag ude og dementere historien, men det forhindrede ikke lakridspiben i at blive storsælger i både Bilka, føtex og Netto. Fra alle tre kæder forlyder det, at der er blevet solgt op til fem gange så mange lakridspiber som dagen før.

- Det er lidt morsomt, at et rygte kan sætte så meget i gang. Med mindre lakridspiberne blev spist i går, så ved vi vist godt, hvad der ligger i slikskålen i aften, siger Nettos landedirektør Jeppe Dahl Jeppesen.

Med et glimt i øjet tilføjer han:
- Vi skal nok gøre, hvad vi kan for at sikre, at der ikke bliver udsolgt af lakridspiber i vores butikker. Det duer ikke, danskerne kommer til at mangle, som de gjorde med gær under storkonflikten i 98.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082