23948sdkhjf

Fritz Hansen skal inspirere andre til eksport

Onsdag blev Danmarks eksportkanon præsenteret. Blandt de 30 finalister finder man møbelproducenten Fritz Hansen.
På listen over nominerede finder man desuden Carl Hansen & Søn, Jysk og Gabriel, men ingen af disse kom med i den endelige version.

Felt på 300 virksomheder
De 30 virksomheder er udvalgt blandt mere end 300 kandidater, der blev indstillet, da der var åbent for nomineringer i maj og juni.

- Udvælgelsesprocessen var svær. Jeg blev overrasket over, hvor mange interessante og stærke virksomheder, der er rundt om i Danmark, som man ikke kender, siger medlem af kanonudvalget og nationaløkonom ved Aarhus Universitet, Philipp Schröder.

Inspiration og råd til andre
Listen tæller landets største eksportbedrifter siden 1989 og indeholder 30 danske eksportvirksomheder, der i alt omsætter for mere end 850 milliarder kroner om året og beskæftiger flere end 75.000 herhjemme. Kanonen skal inspirere flere virksomheder til eksport og giver 95 konkrete råd til, hvordan man får succes på eksportmarkederne.

- Hver eneste gang vi kan øge eksporten med én milliard, skaber det 600-700 arbejdspladser herhjemme. Derfor skal vi have flere virksomheder med på eksportvognen, og kanonen kan forhåbentligt inspirere mange til at gå i gang, sagde Handels- og Europaminister, Nick Hækkerup, da han onsdag eftermiddag præsenterede kanonen i den gamle børsbygning i København.

De 30 virksomheder er:
- Carlsberg
- DSV
- Falck
- FL Smidth
- Fritz Hansen
- Haldor Topsøe
- Henning Larsen Architects
- IO Interactive
- ISS
- Mærsk Line
- Novasol
- Novo Nordisk A/S
- Novozymes
- FOSS Analytical A/S
- Oticon
- Welltec A/S
- Coloplast
- Arla Foods
- Danske Commodities A/S
- Designit
- Grundfos
- Siemens Windpower
- Systematic
- Bestseller
- DLF Trifolium
- ECCO
- Fertin Pharma A/S
- Orana
- Universal Robots
- LEGO
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125