23948sdkhjf

SmartGuy politianmeldt

Online tøjbutikken SmartGuy har overtrådt markedsføringsloven. Det mener forbrugerombudsmanden.
Forbrugerombudsmanden politianmelder SmartGuy for spam.

Selskabet, der blandt andet sælger tøj og sko på nettet, har efter Forbrugerombudsmandens opfattelse sendt elektroniske reklamer til forbrugere uden deres samtykke.

”Gavekode på 100 kr. til dig! Du modtager denne mail, da det efterhånden er lang tid siden, at du har shoppet hos os. Derfor får du en værdikode på 100 DKK, som du kan shoppe for.”

Sådan lød det i én af flere elektroniske reklamer, som SmartGuy sendte ud til forbrugere i forbindelse med fem forskellige kampagnebølger, der løb i perioden fra den 9. april 2013 til den 19. december 2013.

Forbrugerombudsmanden har modtaget 44 klager fra forbrugere, der har modtaget reklamer fra SmartGuy per mail eller sms, uden at de har givet samtykke til det. Det oplyser Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

Seks af klagerne kan desuden dokumentere, at de har modtaget elektroniske reklamer fra SmartGuy, på trods af at de tydeligt havde frabedt sig det.

Forbrugerombudsmanden vurderer, at SmartGuy har overtrådt markedsføringslovens forbud mod spam.

SmartGuy har oplyst til Forbrugerombudsmanden, at alle klagerne har givet samtykke til at modtage elektroniske reklamer. Men selskabet har efter Forbrugerombudsmandens opfattelse ikke kunnet dokumentere dette.

Det er nu op til politiet at foretage den videre efterforskning i sagen.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078