23948sdkhjf

Klassisk dansk vare får ny emballage

Virksomheden Bornholms reducerer madspild og miljøbelastning med ny type emballage til klassisk dansk vare. Ideen til den nye emballage har gjort, at Bornholms A/S har vundet Coop Grøn Idépris 2013.
Den klassiske metaldåse til torskerogn bliver erstattet af en ny plastemballage, der reducerer madspild, giver mindre CO2 udledning og er nemmere at anvende for forbrugerne.

Med denne idé har producenten af fiskekonserves Bornholms A/S vundet en af Danmarks største miljøpriser for virksomheder, Coop Grøn Idépris 2013.

Den nye plastemballage har samme fysiske udtryk og størrelse som metaldåsen. Til gengæld er den udstyret med låg. Bornholms har på baggrund af en forbrugerundersøgelse konkluderet, at metaldåsen har det problem, at det er besværligt for forbrugerne at gemme resterne.

- Bornholms slår med den nye løsning hele tre fluer med ét smæk. Låget gør det let for forbrugeren at opbevare overskydende torskerogn direkte i emballagen og dermed undgår madspild, den mere effektive logistik betyder at Bornholms bidrager til mindre co2-udledning, og facon og udformning på emballagen gør det langt lettere for forbrugeren både at åbne og udtage torskerognen, siger sektionsleder Søren Rahbek Østergaard, Teknologisk Institut.

Prisen uddeles ved en konference Coop holder i dag på Lokomotivværkstedet i København. Her bliver også Coop Grønne Idépris fra forbrugerne uddelt.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083