23948sdkhjf

Odenseaner vinder Coops forbrugerpris

Coop vil på deres egenproducerede varer inden årets udgang hjælpe kunderne med, hvordan emballagen skal håndteres.
Vinderen af Coop Grøn Idépris’ forbrugerpris gør det nemmere for forbrugeren at sortere emballage.

”Skriv på emballagen til vores dagligvarer, hvordan den skal sorteres, når vi smider den ud”.

Med denne idé har den 32-årige datalogi-studerende, Thomas Kjeldsen fra Odense, vundet en af de største danske miljøpriser, Coop Grøn Idépris.

Ved at skrive på emballagen, hvordan den skal kildesorteres, får forbrugeren oplysning om emballagens materiale og på den måde bliver det lettere at affaldssortere den korrekt. Dette øger genanvendelsesgraden af emballagen, så materialet kan bruges igen, i stedet for at blive brændt af i et forbrændingsanlæg.

- Ideen er enkel, den er meget anvendelig for forbrugerne og den kan realiseres med stor effekt. Derfor har vi valgt at tildele prisen til Thomas Kjeldsen, siger Ansvarlighedsdirektør Anna Lise Mortensen, Coop.

Og Thomas Kjeldsens ide rammer da også et udtalt behov hos de danske forbrugere. For ifølge en stor forbrugerundersøgelse foretaget af Coop i år, mener næste 95 % af danskerne at det er vigtigt eller meget vigtigt, at pap, plastik, glas og metal bliver genbrugt. Derudover mener ca. 50 % af forbrugerne, at bedre kildesorteringsanvisning på emballagen ville hjælpe dem til i højere grad at sortere deres affald.

Thomas Kjeldsens ide er således også så aktuel, at Coop har valgt straks at realisere den. Det betyder, at allerede fra i år, vil man på Coops egne varer, kunne læse, hvordan emballagen skal sorteres, så det bliver enkelt for forbrugerne at gøre en mærkbar forskel for miljøet.

Også i Miljøministeriet er man glade for ideen. Miljøminister Kirsten Brosbøl overrakte onsdag formiddag prisen til Thomas Kjeldsen:

- Vi smider hvert år tonsvis af konservesdåser, syltetøjsglas og anden emballage i skraldespanden, så værdifulde materialer ender på forbrændingen. Regeringen har et mål om, at vi skal genanvende mere end dobbelt så meget husholdningsaffald i 2022, og det er i høj grad emballage. Det er derfor fantastisk med en idé, der hjælper forbrugerne til, at vi i fællesskab kan nå målet, udtaler Miljøminister Kirsten Brosbøl.

Thomas Kjeldsen vandt i konkurrence med over 1400 andre indsendte forslag til, hvordan man kan styrke miljøet i relation til vores dagligvarer. Han får prisen overrakt i dag ved en konference, Coop holder i Lokomotivværkstedet i København. Her bliver også Coop Grøn Idépris for virksomheder uddelt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078