23948sdkhjf

Kaffekrise – Prisen stiger

Kombinationen af langvarig tørke i Brasilien og skadelig svampevækst i mellemamerikanske kaffeplantager vil få prisen på kaffe til at stige. Sådan lyder meldingen fra Coop.
Danskerne kommer til at betale mere for kaffen i den kommende tid. Meldingen er klar fra supermarkedet Coop. Det skriver MetroXpress.

Brasilien, som er verdens største kaffeproducent, har været ramt af en langvarig tørke, mens mange mellemamerikanske lande er ramt af den skadelige kaffe- svamp ’La Roya’, som ødelægger planternes evne til at producere kaffefrø.

Situationen hos kaffeproducenterne har medført, at de globale indkøbspriser på kaffe er steget markant.

- Vi har set voldsomme prisstigninger, når vi kigger på børsen. Over en periode på 3-4 måneder er vores indkøbspriser steget med 15-20 procent, og der er ingen tvivl om, at det vil betyde stigende kaffepriser, forklarer Susanne Hegnbo, der er kategorichef i Coop Danmark.

Det er endnu uvist hvor meget prisen kommer til at stige for forbrugerne. Susanne Hegnbo oplyser dog, at Coop på nuværende tidspunkt betaler cirka 4 kroner mere for en pose kaffe end i slutningen af marts.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125