23948sdkhjf

Dom: Ulovligt at sælge kopimøbler til Danmark

To internetbaserede britiske virksomheder har netop fået rettens ord for at det er ulovligt at sælge kopimøbler til Danmark.
Det er Sø- og Handelsretten, der tirsdag slog fast, at det er ulovligt at producere kopivarer i udlandet for derefter at sælge dem i Danmark, oplyser TV2 Finans.

Sagen drejer sig om de to internetbaserede kopimøbelvirksomheder Interior Addict og Nlini Interios, der har solgt kopier af blandt andet PH-lamper og designmøbler fra Arne Jacobsen, Børge Mogensen og Hans J. Wegener.

I dommen fra sø- og handelsretten slås det fast, at

- De sagsøgte fandtes at krænke sagsøgernes licensrettigheder ved fra England at sælge og markedsføre med henblik på levering i Danmark slaviske kopier af møbler og anden brugskunst, der nyder ophavsretlig beskyttelse i Danmark.

De to firmaer var af den opfattelse, at man - med base i England med en noget kortere beskyttelsestid på for design - var i sin gode ret til at sælge produkterne på markedet.

Begge de dømte virksomheder skal inden 14 dage betale 55.600 kroner i sagsomkostninger samt 200.000 kroner med procesrente fra den 20. november 2013 til de krænkede originalproducenter. Det drejer sig om Fritz Hansen A/S, Louis Poulsen Lighting A/S, Carl Hansen & Søn Møbelfabrik A/S, Fredericia Furniture A/S og Erik Jørgensen Møbelfabrik A/S.

Originalartikel: http://finans.tv2.dk/nyheder/article.php/id-73576523:dom-salg-af-kopidesign-til-danmark-er-ulovligt.html
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082