23948sdkhjf

Fields er stadig ulovligt

Field's lever stadig ikke op til reglerne for at være et stormagasin. Det fastslår en ny afgørelse fra Natur- og Miljøklagenævnet .
Bilka, H&M og Magasin i Fields er i strid med lokalplanen. De udgør ikke et stormagasin. Det skriver Natur- og Miljøklagenævnet .

Natur- og Miljøklagenævnet har enstemmigt truffet afgørelse om, at Københavns Kommunes lovliggørende byggetilladelse til et stormagasin i Fields, bestående af Bilka, Hennes & Mauritz og Magasin, m.fl., ikke er i overensstemmelse med den gældende lokalplan.

Natur- og Miljøklagenævnet har hjemvist sagen til Københavns Kommune. Københavns Kommune er tilsynsmyndighed og skal derfor sørge for at foretage de nødvendige skridt med henblik på at bringe det ulovlige forhold i overensstemmelse med planloven.

Prøvet i Østre Landsret
Den oprindelige byggetilladelse til stormagasinet har været prøvet i Østre Landsret. I 2011 fandt Østre Landsret, at Bilka, Hennes & Mauritz og Debenhams/Magasin i Fields tilsammen ikke tilnærmelsesvist opfyldte kriterierne for at udgøre et stormagasin.

Københavns Kommune skulle herefter sørge for, at forholdet blev lovliggjort.

Den 3. maj 2013 gav Københavns Kommune derfor en ny byggetilladelse til stormagasinet, bestående af Bilka, Hennes & Mauritz og Magasin, m.fl. Byggetilladelsen medførte bl.a., at der skulle oprettes to nye indgange til stormagasinet, samt design- og markedsføringsmæssige ændringer, navnlig i form af opsætning af en ny frise i stormagasinets gangarealer med angivelse af stormagasinets logo ”field’s stormagasin”.

Natur- og Miljøklagenævnet finder enstemmigt, at det nye projekt på afgørende punkter er identisk med det projekt, som Østre Landsret har taget stilling til. Nævnet lægger vægt på, at landsretten har fundet, at det oprindelige projekt indebar grundlæggende afvigelser fra, hvad der efter planretligt relevante kriterier kan betegnes som et stormagasin. Nævnet finder således, at butikkerne i stormagasinet fortsat ikke er i overensstemmelse med den gældende lokalplan.

Det er nu op til Københavns Kommune som tilsynsmyndighed at beslutte, hvilke konsekvenser afgørelsen skal have for Fields.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11