23948sdkhjf

Hård opbremsning i møbelhandlen

Efter en fin start på året måtte de danske møbelbutikker se omsætningen falde med 25 procent i maj måned.
Ved udgangen af årets første kvartal kunne møbelbutikkerne under Dansk Detail fremvise et samlet omsætningsindeks på imponerende 111,6, men en maj måned med et indekstal på 75 har dæmpet optimismen.

- Det er en hård opbremsning, og hvad det præcist skyldes, er svært at svare på. Et bud kunne være, at møbelbutikkerne fortsat er ramt af en ’start/stop’-omsætning, hvor en god måned afløses af en dårlig. Det oplever vi også i andre dele af detailhandlen, men møbler er en forholdsvist pristung varegruppe, og derfor slår tendensen hårdere igennem her, siger direktør Jens Birkeholm fra Dansk Detail til RetailNews.

Trods den negative udvikling i maj måned, ligger møbelhandlen dog fortsat i indeks 101,2, når man ser på hele perioden januar-maj 2014, og der er fortsat grund til at tro på en lille fremgang for hele året.

- I virkeligheden er den gode historie, at omsætningen ikke længere falder, og at vi ligger bedre til end sidste år. Det er sådan set godt nok. Selvfølgelig skal man altid stræbe efter at sælge mere, men der, hvor vi er nu, skal man nok også være glad for, at udviklingen ikke længere er negativ, siger Jens Birkeholm.

- Det bliver interessant at se, om der kommer gang i det igen over de kommende måneder, men om det sker, er meget vanskeligt at spå om. Når jeg taler med medlemmerne, er meldingen, at det står meget stille lige nu. Man kan håbe, at vi igen vil se, at en dårlig måned afløses af en god. Men det er klart, at der skal slides i det ude i butikkerne efter sådan et hug ned ad, slutter han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093