23948sdkhjf

Slikbutikker "glemmer" at betale afgifter

I en stor kontrol har Skat fundet fejl hos en tredjedel af de kontrollerede forhandlere af bland-selv-slik. Nu sendes der bøder ud til 24 forhandlere af slik.
I første halvår af 2014 har Skat gennemført en landsdækkende kontrol af 75 forhandlere af bland-selv-slik. Hver tredje af de kontrollerede butikker solgte slik, hvor punktafgifterne ikke var betalt korrekt.

- De kontrollerede virksomheder er ikke tilfældigt udsøgt, men udvalgt systematisk ud fra vores viden om branchen. Derfor kan man ikke konkludere, at en tredjedel af de danske slikforhandlere laver fejl. Men resultatet har bekræftet, at vi skal forsætte indsatsen på dette område, fortæller underdirektør i SKAT, Preben Buchholtz Hansen.

Store regionale forskelle
Kontrollerne er gennemført over hele landet, men med primært fokus på Storkøbenhavn. I nogle dele af landet fandt Skat ingen fejl, mens det i Storkøbenhavn var næsten halvdelen af de kontrollerede butikker, der havde unddraget sig afgifter.

- Københavnerne unddrager sig generelt ikke skattebetaling mere end andre. Men konceptet med bland-selv slik er mere udbredt i Københavnsområdet end i resten af landet, siger Preben Buchholtz Hansen.

Lav pris ikke altid tegn på unddragelse
SKATs undersøgelser viser, at prisen på bland-selv-slik ofte er styret af andre faktorer end de almindelige markedskræfter. Fx anvendes bland-selv-slik ofte til at trække kunder til butikken.

- Lav pris er ikke nødvendigvis tegn på unddragelse. Omvendt er en høj pris heller ingen garanti for, at alle afgifter er betalt. Men en uforholdsmæssig lav pris kan være en indikation på unddragelse - som SKAT bliver nødt til at se nærmere på, forklarer Preben Buchholtz.

Bøder & fortsat fokus
I forbindelse med de 75 kontroller opkrævede SKAT 525.000 kr. i afgifter, og 24 butikker kan desuden se frem til en bøde. SKAT har desuden indledt kontrol af fire grossister, der leverer slik til butikkerne.

- På baggrund af resultaterne fra de 75 kontroller har vi allerede besluttet, at bland-selv-slik også i 2015 vil være et fokusområde, siger underdirektør Preben Buchholtz Hansen.

I de fremtidige kontroller vil Skat dele erfaringer og fortsætte samarbejdet med andre myndigheder, herunder fødevarerejseholdet under Fødevarestyrelsen, der har fokus på gammelt og ulovligt slik.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141