23948sdkhjf

Privatforbruget har fortsat pil opad

Ifølge dagens tal fra NETS steg forbruget på Dankort i september 2014 med 3,8 pct. sammenlignet med september i fjor.
- Det er en god nyhed, at danskernes forbrug på Dankortet fortsætter opad, da det er et tegn på, at der fortsat er fremgang i danskenes privatforbrug, og lige nu holder privatforbruget rent faktisk hånden under dansk økonomi, hvilket ikke har været tilfældet i årevis, siger Mira Lie Nielsen, der er økonom i Dansk Erhverv.

Dankort er indikator for samlet privatforbrug
- Forbruget på Dankortet er en indikator for vores samlede privatforbrug og derfor er det rigtig godt nyt at dankortforbruget stiger i sammenligning med sidste år. Der har i hele 2014 været tale om stigninger på mere end 4 pct. sammenlignet med 2013, hvilket er langt over inflationen i perioden og tegner udmærket for udviklingen i det samlede privatforbrug, vurderer Mira Lie Nielsen.

Privatforbruget holder hånden under dansk økonomi
- Med dagens tal har vi fået endnu et tegn på, at privatforbruget fortsat holder hånden under dansk økonomi i en tid hvor genopretningen af økonomien synes at vakle. Privatforbruget udgør jo godt halvdelen af det danske BNP og derfor betyder det vækst og arbejdspladser, når privatforbruget stiger.

Ikke 100 procent sikkerhed for stigning
Danskernes forbrug på Dankort har en generelt stigende tendens i kraft af, at vi bruger kort-betalinger til mere og mere og samtidig består det samlede privatforbrug af alle de udgifter vi som privatpersoner har. Derfor kan vi med dagens tal ikke med 100 pct. sikkerhed sige, at privatforbruget stiger, men stigningen i forbruget på Dankortet i 2014 ser samlet set lovende ud for det vigtige privatforbrug, slutter Mira Lie Nielsen
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078