23948sdkhjf

Økologisk Supermarked forærer varerne væk

Netbutikken Økologisk Supermarked går ind i kampen om madspild. Varer i beskadiget emballage eller tæt på udløbsdato sælges derfor til stærk nedsat pris - eller gives gratis væk.
For at bekæmpe madspild hos grossister og butikkerne har netbutikken ”Økologisk Supermarked” besluttet sig for at sælge varer, der snart har udløbsdato eller beskadiget emballage til stærk nedsat pris.

Og er de meget tæt på sidste salgsdato, så gives varerne simpelthen væk - Pris: DKK 0,-

- Jeg har været i kontakt med alle vores største leverandører, og de ringer nu tilbage til mig hver gang de har varer, der nærmer sig sidste salgsdato, eller hvor emballagen er beskadiget. Jeg køber dem typisk til halv pris, og sælger dem videre til halv pris, udtaler direktør Johnny Thaagaard, direktør for Økologisk Supermarked.

- Vi har valgt at forære varer tæt på datoen væk, altså sætte dem til GRATIS i netbutikken. Det skaber lidt røre, fortsætter Johnny Thaagaard, som har haft Økologisk Supermarked siden 2010.

Et helt igennem bæredygtigt koncept
Konceptet er helt igennem bæredygtigt. Leverandørerne og grossisterne får ryddet op på hylderne. Og i stedet for at smide varerne væk, når de er ved at være for gamle eller ridsede, kan de nu sælge dem og endda få en fortjeneste.

Økologisk Supermarked får en øget omsætning og får en fornuftig avance på de fleste varer – altså bortset fra dem, de giver væk. Og kunderne er ovenud lykkelig for at få de samme gode varer til stærkt nedsatte priser.

Og de gratis varer, som sættes først på netbutikkens hylder, rives væk. Og endelig – og vigtigst af alt - nedbringes madspildet kraftigt.

Nu sælges og anvendes en masse fødevarer, der ellers ville være blevet smidt i containeren. Det gavner naturen og klimaet i stor stil.

Max 5 pr. kunde
For at så mange som muligt skal få fornøjelse af netbutikkens gratis gaver, er der sat en maksimum på 1-5 gratis varer per kunde.

- For yderligere at minimere madspildet hjemme hos forbrugerne, har vi fjernet alle flerstykspriser i vores butik. Altså ikke flere "Ta 3 stk og spar.. priser”. Vi har reduceret prisen så etstyksprisen er den absolut billigste, udtaler Johnny Thaagaard.

Med de gratis varer har Økologisk Supermarked nu for alvor meldt sig ind i kampen mod madspild.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094