23948sdkhjf

Stærk udvikling hos PWT Group

Herretøjskoncernen PWT Group, der driver de to herretøjskæder Tøjeksperten og Wagner, fortsatte fremgangen i regnskabsåret 2013/2014 og forbedrede både omsætning og driftsresultat.
Den positive udvikling var primært drevet af vækst i salget af egne brands i Danmark og på eksportmarkederne. De to herretøjskæder vandt markedsandele og fastholdt indtjeningen i et udfordrende dansk detailmarked.

I 2013/2014 udgjorde den samlede omsætning 853 mio. kr. mod 832 mio. kr. i det foregående regnskabsår, og indtjeningsvæksten fortsatte med et driftsresultat (EBITDA) på 85 mio. kr. mod 73 mio. kr. året før svarende til en EBITDA-margin på henholdsvis 10,0 procent og 8,8 procent. Resultatet før skat steg til 54 mio. kr. mod 18 mio. kr. i det foregående regnskabsår.

- Vi er godt tilfredse med årets resultater og den forretningsmæssige udvikling, der forløb som forventet. Vi har et godt tag i kunderne og kunne ved regnskabsårets afslutning tælle flere end en halv million loyale medlemmer af vores kundeklub. Det er en stærk udvikling, og da vi samtidig havde solid fremgang i eksportsalget og vandt markedsandele i detailkæderne Tøjeksperten og Wagner, er vi godt positioneret til at accelerere væksten, når det danske marked retter sig efter en række sløje år, siger administrerende direktør Ole Koch.

PWT Group optimerede driften i de to detailkæder og investerede i fortsat vækst i PWT Brands. Den højere omsætning og reducerede faste omkostninger bidrog til den positive udvikling, og i årets løb blev brandporteføljen styrket med købet af brandet Junk de Luxe, som fra foråret 2015 vil bidrage til koncernens forventede fortsatte
omsætningsvækst.

- Styrkelsen af vores brandportefølje og effektiviseringen af driften skaber et solidt grundlag for en fortsættelse af den positive udvikling i PWT Group samt en forbedring af vores markedsposition og indtjening, siger Ole Koch.

Selvom de udfordrende markedsvilkår ventes at fortsætte i 2014/2015, forventer PWT Group at øge både omsætning og driftsresultat.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078